x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Sub semnătura lui Videanu, Hidroelectrica şi bugetul au fost prejudiciate de sute de milioane de euro

Ponta: Sub semnătura lui Videanu, Hidroelectrica şi bugetul au fost prejudiciate de sute de milioane de euro

20 Mar 2013   •   14:18
Ponta: Sub semnătura lui Videanu, Hidroelectrica şi bugetul au fost prejudiciate de sute de milioane de euro
Sursa foto: guv.ro

Premierul Victor Ponta a declarat că, potrivit raportului Corpului de Control, care urmează să fie trimis la DNA, sub semnătura fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, Hidroelectrica şi bugetul României au fost prejudiciate cu sute de milioane de euro, informează agerpres.ro.

"Vreau să vă spun - şi domnul Constantin Niţă (ministrul delegat pentru Energie - n.r.) de exemplu ştie - că administratorul special are o mulţime de procese, pe care din fericire le câştigă, cu băieţii deştepţi şi reprezentanţii băieţilor deştepţi de la Hidroelectrica. În ultimii patru ani nimeni nu a mai verificat nimic din ce s-a întâmplat acolo. Am raportul Corpului de Control pe care îl vom trimite la DNA, la Curtea de Conturi să vedeţi cum sub semnătura domnului Videanu (ministru al Economiei în guvernarea democrat-liberală - n.r.), a secretarului de stat Tudor Şerban, Hidroelectrica şi bugetul României au fost prejudiciate de sute de milioane de euro", a spus Ponta.

"Evident că banii aceştia sunt pe la domnul Videanu şi pe la PDL, dar trebuie recuperaţi şi trebuie traşi la răspundere penală cei care au beneficiat de aceste sute de milioane de euro şi-mi exprim speranţa că - uitaţi, câte documente şi câte probe are - Parchetul la un moment dat va avea timp să le cerceteze, pentru că totuşi noi tot plătim ce au furat alţii, iar ei, după ce au stat vreo două-trei luni ascunşi şi-au dat seama că încă au protecţie şi începem să-i vedem pe la televizor dându-ne lecţii", a afirmat Victor Ponta în debutul şedinţei de Guvern.

În context, premierul le-a cerut miniştrilor să indice "de unde sunt uriaşele probleme" cu care se confruntă şi şi-a exprimat speranţa că justiţia va cerceta şi va trage la răspundere persoanele vinovate.

El le-a mai solicitat demnitarilor să ceară Parchetului o informare cu privire la stadiul cercetărilor în toate plângerile depuse.

×