x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul merge luni la Cotroceni. Victor Ponta va avea consultări cu Traian Băsescu pe tema reducerii CAS

Premierul merge luni la Cotroceni. Victor Ponta va avea consultări cu Traian Băsescu pe tema reducerii CAS

12 Iul 2014   •   15:57
Premierul merge luni la Cotroceni. Victor Ponta va avea consultări cu Traian Băsescu pe tema reducerii CAS
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta va merge luni la ora 16.00 la Cotroceni pentru consultări cu Traian Băsescu pe tema reducerii CAS, anunță Antena3. Preşedintele a solicitat o discuţie pe acest subiect şi a spus că nu va promulga legea fără lămuriri suplimentare.
 
Iniţial, premierul a refuzat şi l-a trimis pe Traian Băsescu să se consulte pe această temă cu Parlamentul, atâta timp cât legea CAS a fost votată de parlamentari.  Preşedintele crede că prin reducerea CAS va fi afectat bugetul de stat şi spune că guvernul are ca ţintă acoperirea deficitului rezultat prin creşterea taxei pe proprietate.
 
La rândul său, ministrul Muncii, Rovana Plumb a explicat că reducerea cu 5% a CAS la societăţi nu va afecta nici pensiile, iar bugetul poate suporta această înlesnire fiscală.

"Sunt un reprezentant al Guvernului Ponta şi vreau să vă asigur cu toată seriozitatea că nu vor fi şi nu există probleme în momentul de faţă la fondul de pensii. Pensiile nu se vor tăia. Bineînţeles că am asistat la declaraţii politice şi la un joc de imagine politică într-un alt context. (...) Avem un ministru de Finanţe tânăr şi care are o experienţă în ceea ce priveşte partea fiscală. Avem un ministru al Bugetului care este responsabil şi avem un Guvern responsabil. Atâta timp cât s-au făcut toate aceste calcule şi măsura este sustenabilă din punct de vedere al cadrului fiscal bugetar ea trebuie să se aplice. Această măsură nu va afecta fondul de pensii şi fondul de salarii", a spus Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, reducerea CAS va avea ca efect crearea de noi locuri de muncă, deci mai mulţi contributori la sistemul de pensii.

"Dacă vom reduce CAS, care este un instrument fiscal care permite crearea de locuri de muncă, pe cale de consecinţă vor fi mai multe locuri în economie, deci mai mulţi contributori, şi nu există niciun fel de posibilitate ca să se adâncească într-un fel sau să existe vreun risc în ceea ce priveşte plata pensiilor. Nu există acest risc" a mai spus Rovana Plumb.

×
Subiecte în articol: reducere cas consultari cotroceni