x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Orban cere demiterea Sorinei Pintea: Uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit

Premierul Orban cere demiterea Sorinei Pintea: Uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit

09 Apr 2020   •   17:55
Premierul Orban cere demiterea Sorinei Pintea: Uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, în ședința de Guvern de joi, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare, solicitându-i să „uzeze de prerogativele pe care le-a dobândit”.

„Solicitarea mea e să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit prin Ordonanța de Urgență adoptată în baza drecretului privind instituirea stării de urgență și să demiteți vechiul director care a revenit asupra demisiei și care, din câte am înțeles, s-a numit pe sine director medical în spitalul județean”, i-a transmis, joi, premierul ministrului Sănătății.

Nelu Tătaru a răspuns: „Am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile”.

Anterior, joi, întrebat într-o conferință de presă despre revenirea Sorinei Pintea în funcția de manager la Spitalul Județean Baia Mare, după ce și-ar fi retras demisia, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că MS va evalua situația și va lua decizii.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au declarat, miercuri, pentru Mediafax, că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanții CJ Maramureș.

Demisia Sorinei Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost înregistrată, în 5 martie, la Consiliul Județean Maramureș. În demisia înregistrată la CJ Maramureș, Sorina Pintea a scris că a demisionat din funcția de manager al Spitalului din Baia Mare având în vedere că este cercetată penal într-un dosar al DNA și pentru o bună desfășurare a urmăririi penale și a procesului penal. Fostul ministru al Sănătății a fost plasată sub control judiciar pentru luare de mită.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban