x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Autorității Electorale Permanente, despre desfășurarea alegerilor locale: La acest moment avem toate lucrurile așezate

Președintele Autorității Electorale Permanente, despre desfășurarea alegerilor locale: La acest moment avem toate lucrurile așezate

25 Sep 2020   •   15:05
Președintele Autorității Electorale Permanente, despre desfășurarea alegerilor locale: La acest moment avem toate lucrurile așezate

Toate lucrurile sunt puse la punct în privința organizării alegerilor locale din 27 septembrie și nu există un risc cu privire la răspândirea noului coronavirus, dacă regulile vor fi respectate, a declarat, vineri, președintele Autorității Electorale Permanente, Florin Constantin Mitulețu-Buică, pentru Agerpres.

„Din punct de vedere tehnic, lucrurile au funcţionat şi vor funcţiona inclusiv în data de 27 septembrie, data alegerilor. La acest moment avem toate lucrurile aşezate, toate materialele necesare votării sunt la nivelul judeţelor şi vor ajunge la secţiile de votare mâine, pentru ca pe 27 septembrie să se desfăşoare alegerile locale în condiţii de pandemie. Toate materialele, inclusiv materialele de protecţie sanitară vor fi de această dată, ca noutate, în secţiile de votare. Cu excepţia condiţiilor de pandemie, cu stabilirea acestor reguli de protecţie sanitară, de distanţare fizică, nu au existat impedimente în organizarea procesului electoral din acest an", a afirmat președintele AEP.   

De asemenea, acesta a menționat că alegerile se vor desfășura „cum trebuie”, în ciuda situației speciale generate de pandemia de coronavirus.

„Ca noutate, aşa cum ştim cu toţii, suntem în plină stare de alertă şi doar aceste reguli au creat puţin dificultăţi, ca să spun aşa, în stabilirea regulilor de urmat în secţia de votare, dar avem toate lucrurile puse la punct pe această linie şi suntem siguri că se vor desfăşura cum trebuie şi de această dată, în plină pandemie cu alegeri locale", a adăugat preşedintele AEP.

La alegerile locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.

Secţiile de votare se vor deschide duminică, la ora 7:00, şi se închid la ora 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află în secţia de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Numerotarea şi lista secţiilor de votare poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral

×