x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare

15 Sep 2015   •   11:46
Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare

Fostul deputat PSD Ioan Cindrea, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat nelegal soţia la biroul său parlamentar.

Curtea Supremă a respins ca nefondat apelul declarat de Cindrea şi a menţinut condamnarea la un an de închisoare cu suspendare dată în decembrie 2014 de un alt complet de judecată de la aceeaşi instanţă.

Decizia este definitivă.

Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit sesizării, în perioada octombrie 2009 - februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soţiei sale, Amalia Cindrea, şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru el în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: ioan cindrea