x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul Iaşiului: Băsescu va fi în continuare jucător, va muta piesele pentru a influenţa votul de la alegeri spre PDL

Primarul Iaşiului: Băsescu va fi în continuare jucător, va muta piesele pentru a influenţa votul de la alegeri spre PDL

20 Sep 2012   •   07:29
Primarul Iaşiului: Băsescu va fi în continuare jucător, va muta piesele pentru a influenţa votul de la alegeri spre PDL

Presedintele Basescu va juca in continuare si va muta piesele pentru a influenta votul de la alegerile parlamentare spre PDL. Este declaratia vicepresedintelui PSD, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita. Acesta a spus, intr-un inteviu acordat RFI, ca intepaturile din ultima vreme din interiorul USL vin de la "cei care de fapt ar vrea dezmembrarea USL-ului, dar nu sunt esentiale".

Gheorghe Nichita nu crede ca "presedintele Traian Basescu se va limita doar la a sta deoparte sau a vedea ce se intampla in clasa politica, ca un presedinte nejucator. El va juca in continuare si va muta cu piesele pe care le are in toamna aceasta, astfel incat sa influenteze votul spre PDL in special".

Vicepresedintele PSD este convins ca alegatorii nu mai sunt usor de manipulat: "Populatia deja s-a pronuntat la referendum si sunt convins ca nu mai e atat de usor de manipulat de la Cotroceni. Sunt convins ca si presedintele Traian Basescu are o dificultate si-si da seama de lucrul asta, ca nu mai poate sa convinga populatia, asa cum o convingea in ceilalti ani si probabil ca va vedea ce se intampla si va muta cand va considera de cuviinta".

"Sunt increzator in intelepciunea poporului si in ratiunea poporului, pentru ca daca astazi suferim foarte mult in Romania, suferim tocmai din cauza faptului ca in acesti ani de zile a fost prea mult scandal si prea multa ura si prea multa dezbinare. Greutatile le puteam invinge daca eram uniti", continua primarul Iasiului.

Despre afirmatiile unor lideri ai PDL, care se asteapta ca USL sa se destrame dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, Gheorghe Nichita a spus ca "liderii politici ai USL, in special Victor Ponta si Crin Antonescu, au intelepciunea si ratiunea necesara ca sa stea unul langa altul, sa depaseasca momentele dificile care sunt intre partidele aliantei, pentru ca intr-adevar acest USL sa functioneze si sa aiba un program de guvernare coerent pentru urmatorii ani de zile".

Intrebat cum comenteaza intepaturile care au venit in ultimele saptamani mai ales dinspre PNL spre PSD, Nichita a replicat: "Intepaturile sunt la cei care de fapt ar vrea dezmembrarea USL-ului, dar nu sunt fundamentale, nu sunt esentiale. Sa ne gandim foarte bine ca sunt doua partide foarte mari, cu rezultate foarte bune la locale si sa ne gandim ca au si personalitati destul de marcante, aceste doua partide. Sunt unii care probabil s-ar gandi ca le-ar fi mai bine lor, personal, daca USL-ul s-ar destrama. Or cred ca interesul despre care discutam noi acum nu-i cel al lui X sau al lui Y, al lui Nichita sau al lui Orban sau al lui Popescu sau Ionescu (...). Lucrurile au sansa sa functioneze foarte bine in viitor. Nu ca au sansa, vor functiona cu siguranta!".

×