x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Profil de candidat. Alexandru Cumpănașu, prezidențiabilul înscris în cursă pentru a lupta împoriva clanurilor

Profil de candidat. Alexandru Cumpănașu, prezidențiabilul înscris în cursă pentru a lupta împoriva clanurilor

de Ion Alexandru    |    23 Oct 2019   •   08:33
Profil de candidat. Alexandru Cumpănașu, prezidențiabilul înscris în cursă pentru a lupta împoriva clanurilor

Nu dorea să candideze, nu-l interesa o carieră politică și, până în urmă cu patru luni, era un susținător al sistemului de forță al Parchetelor și serviciilor secrete. După ce nepoata sa, Alexandra Măceșanu, a sunat, în 24 iulie 2019, la Serviciul 112, cerând cu disperare să fie salvată din „casa morții”, pe care o deține monstrul Gheorghe Dincă, la Caracal, unchiul adolescentei dispărute și-a schimbat radical viziunea despre sistemul pe care l-a aplaudat. Acum a declarat război total clanurilor mafiote și s-a înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale, fiind convins că numai astfel va avea la îndemână toate pârghiile pentru a învinge.

 

Născut în data de 29 martie 1981, la Caracal, Alexandru Cumpănașu este student în cadrul Executive Master „Leadership AMBS Switzerland Open University” și a urmat, în ultimii 12 ani, mai multe cursuri și specializări în străinătate, în domeniile administrației publice sau al securității naționale. Toată cariera sa s-a axat pe activități derulate de mai multe organizații non-guvernamentale, pe care le-a condus până în prezent, printre acestea numărându-se Asociația Română pentru Transparență, Coaliția pentru Modernizarea României sau Asociația pentru Implementarea Democrației, dar a realizat și o emisiune televizată, denumită „Ambasador România”.

 

Program politic

Proiectul politic al lui Alexandru Cumpănașu este unul clar. Ca președinte, va lupa împotriva clanurilor interlope și a celor care sprijină, în orice mod, aceste clanuri, din interiorul instituțiilor statului. Proiectul are 50 de puncte.

Astfel, pe primul loc se află lupta împotriva abuzurilor și implementarea unei justiții corecte. Promite că va apăra cetățenii în fața clanurilor mafiote din politică, administrație sau crimă organizată, prin asigurarea securității copiilor și a familiilor în fața unui stat neputincios și îngenuncheat. Cumpănașu promovează dezvoltarea României în sectoarele agricultură, turism, IT și cercetare.

Alte obiective ale lui Cumpănașu sunt reformarea sistemului consular, înființarea Jandarmeriei Școlare, „prin care un jandarm va fi alocat fiecărui liceu din România pentru prevenirea fenomenului de bullying, dar și pentru protejarea elevilor față de clanurile mafiote care recrutează fete pentru prostituție și rețele de droguri, dar și inițierea unei campanii naționale de strângere de semnături pentru o inițiativă legislativă care să pedepsească violul la fel de grav precum crima”.

 

A pus gând rău serviciilor de informații

Cumpănașu vizează reînființarea structurii de informații din DGPI și modificarea legislației astfel încât SRI să poată furniza oricărei unități de Parchet asistență și informații în caz de răpiri, dispariții și clanuri interlope. În plan politic, dorește interzicerea migrației parlamentarilor la alte partide sau către alte grupuri parlamentare.

În ceea ce privește domeniul economic, proiectul său vizează creșterea bugetului Educației până la 6 la sută din PIB, interzicerea împrumutării Guvernului de pe piețe interne sau externe fără prezentarea publică, cu cel puțin 30 de zile înainte, a condițiilor și a băncilor/instituțiilor financiare, precum și protejarea capitalului românesc în fața abuzurilor statului și a presiunii multinaționalelor.

Un alt punct al programului prezidențial al lui Alexandru Cumpănașu constă în înființarea unui departament antimafia în cadrul Administrației Prezidențiale, care să lucreze direct cu Parchetul și să furnizeze în timp real informații despre fraudarea fondurilor publice de către liderii politici locali. Departamentul antimafia va identifica și rețelele de trafic de carne vie din întreaga țară.

 

Candidează ca independent, însă și-a înființat și un partid. Sub sigla „România fără Clanuri”

Cu puține săptămâni în urmă, Alexandru Cumpănașu a înființat prima formațiune politică al cărei scop este lupta împotriva criminalității organizate. Această formațiune se numește Mișcarea Forța România, care îl are drept lider pe Alexandru Cumpănașu. Sloganul politic al acestui partid este „România fără Clanuri”. Potrivit lui Alexandru Cumpănașu, la lansare, partidul avea deja 25.000 de membri și 1.700 de filiale în România și Diaspora, cu mențiunea că, deocamdată, se va lansa ca mișcare civică, iar din ianuarie anul viitor, se va transforma într-un partid politic standard.

×
Subiecte în articol: Alexandru Cumpănaşu