x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect: PSD propune ca cei în șomaj tehnic să primească 75% indemnizație

Proiect: PSD propune ca cei în șomaj tehnic să primească 75% indemnizație

18 Mar 2020   •   16:46
Proiect: PSD propune ca cei în șomaj tehnic să primească 75% indemnizație

Social-democrații au propus, printr-un proiect de lege depus la Parlament, ca persoanele aflate în șomaj tehnic să primească 75% indemnizație. Inițiativa legislativă mai prevede scutirea de la plata contribuțiilor asigurărilor sociale pe o perioadă de trei luni, de la plata acestora.

„Acest Guvern a fost învestit tocmai pentru a acţiona cu puteri depline. Comisia Europeană pune la dispoziţia României 3 miliarde de euro. Guvernul trebuie să ia aceşti bani şi să îi folosească pentru sănătatea românilor, pentru locurile lor de muncă, pentru economia românească”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă susținută, miercuri, la sediul PSD.

Măsurile propuse de PSD vin ca urmare a decretării stării de urgență.

Marcel Ciolacu susţine că a înaintat Guvernului propuneti venite de la mediul de afaceri, dar Executivul nu răspunde apelurilor.

„Guvernul României nu trebuie să inventeze apa caldă. Toate ţările europene au luat deja măsuri concrete, aplicate, pentru a-şi salva economiile naţionale. Aceste guverne şi-au protejat cetăţenii şi locurile de muncă, nu au ţinut cont de deficite”, a conchis Ciolacu.

Proiectul PSD completează Legea 53/2003 - Codul muncii şi pentru reglementarea unor măsuri de protecţie socială.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu