x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiectul de revizuire a Constituţiei, adoptat de Comisia de resort

Proiectul de revizuire a Constituţiei, adoptat de Comisia de resort

19 Iun 2013   •   11:41
Proiectul de revizuire a Constituţiei, adoptat de Comisia de resort
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Comisia de revizuire a Constituţiei a dat, miercuri, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere, reprezentanţii PDL şi PPDD nefiind prezenţi la şedinţă. Deputatul UDNMR Mate Andras-Levente a fost singurul care s-a abţinut de la vot. Reprezentanţii PDL şi PPDD în comisie nu au fost prezenţi la şedinţă.

PDL a anunţat luni că a decis să se retragă din Comisia de revizuire a Constituţiei şi să refuze să participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe această temă, a anunţat luni vicepreşedintele partidului Alin Tişe, arătând că PDL va participa la acţiuni în Parlament şi în stradă pentru a informa cetăţenii.

PPDD a decis în 13 iunie să îşi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, a anunţat atunci liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv că dezbaterile sunt "o mascaradă", sunt suspendări şi răzgândiri, proiectul fiind făcut în discuţii private Antonescu-Ponta.

Liderii USL au convenit să amâne votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constituţie pentru începutul lunii septembrie, în condiţiile în care avizul Curţii Constituţionale ar putea veni după încheierea actualei sesiuni parlamentare, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse din USL.

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a precizat, luni, că decizia USL ca votul asupra noii Constituţii să fie dat de Senat în septembrie ţine de "termene care nu depind întru totul de Parlament" şi se bazează pe nevoia ca prezenţa să fie corespunzătoare şi să existe o perioadă de dezbatere.

Întrebat de ce a preferat USL o amânare a votului privind proiectul de revizuire în Senat, Chiuariu a precizat: "Nu e vorba de o amânare. E vorba de termene care nu depind întru totul de Parlament şi de necesitatea de a avea o prezenţă corespunzătoare pentru ca acest proiect de lege să poată trece şi de existenţa unei perioade în care proiectul de revizuire a Constituţiei să fie dezbătut".

×