x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunere PSD - Test antidrog, la angajare

Propunere PSD - Test antidrog, la angajare

30 Sep 2004   •   00:00

Deputatul PSD Codrin Stefanescu a initiat un proiect de lege care instituie testul antidrog "ca formula de prevenire a consumului ilicit de stupefiante".

Proiectul prevede efectuarea anuala a testului antidrog in institutiile de invatamant superior si preuniversitar, inainte de inceperea anului scolar. "In cazul elevilor depistati pozitiv institutiile specializate sunt abilitate sa extinda efectuarea testului antidrog pentru parinti si pentru ceilalti membri ai familiei", mai spune proiectul de lege.

ANGAJARE. Obligativitatea testului antidrog se va institui, de asemenea, la nivelul institutiilor guvernamentale, al celor apartinand autoritatilor administratiei publice locale, organizatiilor nonguvernamentale si persoanelor juridice al caror obiect de activitate "presupune orice relatie cu individul si societatea". La momentul depunerii cererii de angajare sau de transfer solicitantul va face dovada efectuarii testului antidrog. In functie de rezultatele testului, angajatorii, persoane juridice, pot dispune de la caz la caz respingerea angajarii ori concedierea salariatilor depistati pozitiv care refuza sa se supuna tratamentului medical. Testul antidrog se va efectua in laboratoare specializate ale Ministerului Sanatatii si toate cheltuielile vor fi asigurate de la bugetul de stat. Initiativa are sprijinul Agentiei Nationale Antidrog, care va aduce unele amendamente. Conform unor statistici ale acestei institutii, 10,68% dintre elevii bucuresteni si 20% la nivelul intregii tari consuma sau au consumat droguri. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic antidrog