x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protestul AUR. George Simion ANUNȚĂ că va contesta amenzile în instanță: Este o victorie a românilor

Protestul AUR. George Simion ANUNȚĂ că va contesta amenzile în instanță: Este o victorie a românilor

22 Dec 2021   •   10:13
Protestul AUR. George Simion ANUNȚĂ că va contesta amenzile în instanță: Este o victorie a românilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele AUR, deputatul George Simion, spune că va contesta în instanță amenzile acordate de organele de ordine unor reprezentanți ai partidului pe care îl conduce pentru acțiunile din timpul protestului de ieri.

"Să dovedească cei de la Jandarmerie că, probabil ei au aplicat aceste sancțiuni, dacă nu le-a scris domnul Bode, cu mânuța lui. Am văzut că dădea informații care nu se confirmau pe parcursul zilei de astăzi și spunea cum ar fi trebuit să acționeze Jandarmeria. Eu nu cred că are calificare domnul Bode să dea sfaturi privind ordinea publică. Acum, o să contestăm în instanță, urmăm căile legale, o să sprijinim și pe cele șase organizații din Societatea Civilă. E avocatul Chitic, e Pompiliu Diplan, e Aurelian Popa. Sunt oameni care au vorbit deschis'', a spus acesta la antena3.

El consideră că nu există motiv pentru a i se întocmi dosar penal, după ce protestatarii AUR au forțat intrarea în clădirea Senatului României și au vandalizat mai multe mașini. 

"De ce? Dosar penal, pentru că? Nu. E un senator PSD care a cerut asta. Eu cred că ar trebui să își retracteze declarațiile publice. Pentru că, pentru un dosar penal trebuie să ai o justificare, cumva, nu?", a spus liderul AUR.

George Simion și Claudiu Târziu, liderii AUR, consideră că manifestația a fost un succes dedoarece a reușit blocarea în Parlament a votării certificatului COVID-19. 1-0 pentru români. Certificatul verde, blocat”.

Aceștia au mulțumit participanților. „Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi s-a văzut clar acest lucru.

Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

George Simion se delimitează de persoanele care s-au manifestat violent în timpul manifestației de marți dar consideră că acțiunea a fost un succes.

„Este o victorie a Alianței pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. Felicit manifestanții și forțele de ordine pentru un nou protest lipsit de incidente și țin să precizez că niciun protest AUR din trecut nu s-a soldat cu violențe. Întotdeauna, când au fost observați agitatori, oamenii noștri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut și astăzi”.

 

 

 

×
Subiecte în articol: george simion aur protest certificat covid