x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD ia în calcul o sesizare la CCR, dacă Iohannis îl propune tot pe Orban pentru funcția de premier

PSD ia în calcul o sesizare la CCR, dacă Iohannis îl propune tot pe Orban pentru funcția de premier

06 Feb 2020   •   13:23
PSD ia în calcul o sesizare la CCR, dacă Iohannis îl propune tot pe Orban pentru funcția de premier
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Liderul interimar al PSD a declarat, după consultările cu Klaus Iohannis, că decizia de a ieși sau nu cât mai repede din această criză guvernamentală aparține doar președintelui. Marcel Ciolacu a spus că PSD și Pro România l-au propus pe Remus Pricopie pentru funcția de premier, transmite Antena 3.

"Din acest moment, decizia aparține președintelui României pentru ce durată se va desfășura această criză guvernamentală și politică. Noi, Partidul Social Democrat, ne-am făcut datoria de a apăra democrația, astfel încât legile electorale să nu fie modificate cu atât de puțin timp până la desfășurarea lor. Acum am avut de-a face cu o modificare la alegerile locale. Cu alte cuvinte, trecând moțiunea, alegerile locale vor fi pentru primari dintr-un singur tur, respectiv pentru președinții consiliilor județene prin vot direct, urmând să intrăm printr-o dezbatere transparentă și publică în Parlament pentru a face modificări la alegerile locale, în perspectiva anului 2024", a spus Ciolacu, după consultări. 

Ciolacu a spus că în cazul în care președintele Iohannis îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, PSD ia în calcul o sesizare la Curtea Constituțională. 

×
Subiecte în articol: ludovic orban Marcel Ciolacu consultări