x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, pentru Iohannis: De la un partid toxic la unul care dă dovadă de maturitate politică

PSD, pentru Iohannis: De la un partid toxic la unul care dă dovadă de maturitate politică

01 Ian 2022   •   09:23
PSD, pentru Iohannis: De la un partid toxic la unul care dă dovadă de maturitate politică
Sursa foto: Lucian Alecu

PSD s-a metamorfozat, pentru Klaus Iohannis, de la un partid care, „în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic”, la o formațiune care poate lua decizii mature în interesul românilor.

„După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic”, spunea pe 21 octombrie 2020 Klaus Iohannis.

O lună mai târziu, pe 24 noiembrie 2020, șeful statului îi îndemna pe români să nu voteze PSD la alegerile parlamentare.

„Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă! Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre. Este timpul să construim România Normală”, era îndemnul lui Iohannis.

Un an mai târziu, abordarea lui Klaus Iohannis era schimbată în totalitate. Adversarul românilor nu mai era PSD, ci USR.
Șeful statului afirma că cei de la USR „au fost crizatorii. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situația la noi. Acum trebuie să ne apucăm de treabă și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi”.

Social-democrații au început să fie priviți de președintele Iohannis ca o soluție pentru guvernarea țării.

„Trebuie să găsim o soluție, România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva, evident, este Guvernul României. Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate”, menționa Iohannis după ce guvernul Cîțu a picat în Parlament.

Mai mult, în discursul susținut cu prilejul Zilei Naționale a României, Iohannis a ținut să explice motivul pentru care PSD a ajuns la guvernare.

„Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile”, preciza șeful statului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis