x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, PNL și UDMR încep procedura de revocare a Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului

PSD, PNL și UDMR încep procedura de revocare a Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului

23 Noi 2021   •   11:16
PSD, PNL și UDMR încep procedura de revocare a Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului

PSD, PNL și UDMR demarează procedura de revocare din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Senatorii celor trei formațiuni invocă prevederi din Constituție, Regulament și o decizie a Curții Constituționale.

„Este un singur punct pe ordinea de zi a plenului, convocat la ora 12.00, anume revocarea președintelui Senatului. Este un punct care ține cont de realitatea politică la acest moment, de actuala configurație politică”, anunță Alina Gorghiu.

Ea spune că nu este „vreo pedeapsă, vreo sancțiune” pentru Anca Dragu.

„Este o chestiune firească, de normalitate - atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică e democratic ca acea majoritate să-și poată desemneze șeful Senatului sau al Camerei Deputaților. Am invocat articolul 64 din Constituție, Regulamentul Senatului, am invocat o decizie foarte importantă a CCR, decizia 601”, conchide Gorghiu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța luni seara că va candida pentru șefia Camerei Deputaților, în timp ce președintele PNL, Florin Cîțu, va candida pentru funcția de președinte al Senatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anca Dragu