x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Purtătorul de cuvânt al PSD, lui Antonescu: Atacul la Ponta e incorect; mai mergem împreună sau aveţi alte calcule?

Purtătorul de cuvânt al PSD, lui Antonescu: Atacul la Ponta e incorect; mai mergem împreună sau aveţi alte calcule?

04 Oct 2013   •   14:05
Purtătorul de cuvânt al PSD, lui Antonescu: Atacul la Ponta e incorect; mai mergem împreună sau aveţi alte calcule?
Sursa foto: Radu Oltean

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat că atacul lui Crin Antonescu la adresa premierului Ponta este unul incorect. Ivan afirmă că preşedintele PNL trebuie să spună dacă PSD şi PNL mai merg împreună sau dacă liberalul şi-a făcut "alte calcule".

"Poziţionarea e total neserioasă şi suntem dezamăgiţi de faptul că domnul Crin Antonescu nu realizează importanţa construcţiei numită USL. Şi-au pus foarte mulţi speranţa în noi, avem foarte multe obiective mai importante de dus la îndeplinire decât lupta cu Traian Băsescu", a spus Ivan, potrivit Mediafax.

El a precizat că astfel de declaraţii, precum cele făcute vineri de Antonescu, pun USL într-o situaţie foarte sensibilă şi dificilă.

"În primul rând, aceste declaraţii nu sunt corecte. Domnul Crin Antonescu ştie foarte bine că nimeni din PSD - suntem parteneri de drum de atâta timp - nu a încercat vreodată să politizeze Justiţia. Dimpotrivă, scoaterea Justiţiei din ghearele lui Traian Bsăescu a fost o luptă pe care am dus-o împreună, şi noi şi liberalii şi conservatorii. USL a avut şi are în continuare un astfel de obiectiv", a spus Ivan.

"Domnul Crin Antonescu, dincolo de supărările pe care şi le caută văd că periodic odată la o spătămână, la două sptămâni ca să atace PSD trebuie să-şi lămurească până la urmă ce vrea să facă în continuare. Mai mergem pe acelaşi drum, e important să răspundem aşteptărilor celor care ne-au votat sau e mai important să se poziţioneze ba împotriva Roşiei Montane, ba împotriva lui Victor Ponta", a precizat Ivan.

El a arătat că această "căutare disperată" de voturi îl face pe Crin Antonescu să greşească fundamental. "Până la urmă Crin Antonescu trebuie să răspundă la o întrebare foarte simplă: mai mergem împreună sau şi-a făcut alte calcule?", a conchis Ivan.

Crin Antonescu declară că Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce "este inacceptabil", el arătând că premierul, prin atribuţiile constituţionale, nu poate să dea explicaţii sau mesaje în numele procurorului general şi adăugând că păstrează speranţa că "a fost doar o greşeală".

Referindu-se la declaraţiile din ultimele zile ale preşedintelui şi premierului, Antonescu a arătat că, dacă în cazul primului-ministru păstrează speranţa că "a fost doar o greşeală", impresia generală pe care acestea le transmit este aceea de "mesaje de forţă pe deasupra legilor, a principiilor, a cetăţenilor".

"Mesaje de forţă care vor să spună: eu controlez în această zonă mai mult sau eu controlez încă - în cazul preşedintelui - această zonă", a continuat el.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri seară, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

"Am mai văzut o chestie, când veneam încoace...Nu ştiu cine a fost demis. Papici, marele băsist, morărist, macoveist (...) Propaganda asta a lui Macovei şi toţi macoveiştii. Dom'le, nu a fost demis, i s-au terminat mandatele, a avut două mandate. Şi Băsescu îşi termină mandatele. Ce facem, îl ţinem şi pe Băsescu, şi pe Papici, şi pe Morar, că moare ţara fără Papici, Morar şi Băsescu? Să mai stea procuror simplu, să mai facă şi el un dosar, că şefi de-ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani după ce pleacă Băsescu - a avut două mandate, amândouă de trei ani, şase ani. Aşa spune în lege, nu ai voie să ai mai mult de două mandate. I s-a terminat mandatul, stă şi el procuror simplu, că nu l-a născut şef", a afirmat premierul.

"Cine, ce victimă e Papici? (...) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?", s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror.

×