x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ralu Filip dixit - "Oprisan e o pata care va fi stearsa!"

Ralu Filip dixit - "Oprisan e o pata care va fi stearsa!"

31 Iul 2004   •   00:00

O decizie a Consiliului National al Audiovizualului prin care o societate de televiziune din Vrancea era amendata pentru ca a facut campanie PSD pentru alegerile locale a dus la un adevarat "razboi" la nivel declarativ intre presedintele CNA, Ralu Filip, si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.

Protestul public al CNA prin care se reclama atitudinea lui Oprisan - de intimidare a reprezentantilor acestei institutii - a fost urmat de o replica dura a lui Oprisan. "Ii recomand respectuos lui Ralu Filip sa lase atitudinile copilaroase si frustrarile personale la o parte, pentru ca exista posibilitatea ca, foarte curand, sa vina ziua in care sa spun public cine anume se afla in spatele acestor atacuri", a amenintat Oprisan. In replica, Ralu Filip avertizeaza ca "ora deconturilor" va veni, dar pentru "baroni, derbedei si huligani !". "Este un comportament tipic baronilor din Republica Vrancea care isi permit fata de oricine sa lanseze astfel de acuzatii publice si pe fata. Domnul Oprisan nu e o miza in Romania, e o pata pentru Romania! Cu timpul va fi stearsa aceasta pata", a contracarat presedintele CNA.

ATOTPUTERNICIE. Presedintele CNA, Ralu Filip, ne-a explicat premisele care au dus la izbucnirea acestui conflict deschis. Astfel, dupa ce inspectorul CNA in Vrancea, Sanziana Bratu, a intocmit un raport nefavorabil televiziunii detinute de Ioan Martis, un apropiat al lui Oprisan, aceasta a fost contactata telefonic de Oprisan care i-a "cerut socoteala" in legatura cu amenda de 50 de milioane care urma sa fie aplicata televiziunii lui Martis. "Oprisan nu ar fi avut de ce sa dea telefon, in nici o situatie, inspectorului nostru, pentru ca el nu are atributii in audiovizual", a precizat Ralu Filip. (Aniela Nine)

NEGARE

Marian Oprisan a negat categoric ca ar fi contactat-o telefonic pe inspectorul CNA. "De acum doi ani, nu am mai vazut-o pe aceasta doamna si nu am vorbit cu ea la telefon. Nu am sunat-o!", a spus Oprisan. Cat despre afirmatia privind "grupul" aflat in spatele lui Ralu Filip, Oprisan a specificat ca s-a referit la "anumiti prieteni" care "il sfatuiesc pe Filip ce sa mai spuna".

×
Subiecte în articol: politic ralu filip oprisan