x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan îl întreabă pe ministrul Apelor şi Pădurilor când îşi înaintează demisia

Raluca Turcan îl întreabă pe ministrul Apelor şi Pădurilor când îşi înaintează demisia

18 Oct 2018   •   12:53
Raluca Turcan îl întreabă pe ministrul Apelor şi Pădurilor când îşi înaintează demisia

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, îi solicită ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, explicaţii privind preţul lemnului de foc pentru populaţie, tăierile ilegale de arbori, investiţiile şi proiectele ministerului, încheindu-şi o postare pe Facebook cu întrebarea "când îşi înaintează demisia?". 

"Profitând de faptul că ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, se află în #Sibiu, îi solicit public să le răspundă sibienilor, pentru că se află aici, dar şi tuturor românilor, la 13 întrebări. (...) Dacă nu are răspunsuri, poate le vor găsi consilierii săi, înainte de şedinţa de marţi, din plenul Camerei Deputaţilor, când se va dezbate moţiunea care i se adresează personal", a afirmat Raluca Turcan într-o postare pe Facebook. 

Deputatul liberal solicită explicaţii privind preţul lemnului de foc, afirmând că, direct din pădure, un metru cub de lemn pentru foc pleacă la preţul de 150 de lei, iar la populaţie ajunge la 500 - 550 lei. 

"De ce nu există o decizie guvernamentală prin care să se găsească soluţii de sprijin pentru populaţie în vederea asigurării lemnului de foc?", întreabă Raluca Turcan. 

Aceasta cere răspuns şi la întrebări referitoare la tăierile ilegale din fondul forestier, precum şi la investiţiile în lucrări de apărare împotriva inundaţiilor. 

"Cum explică faptul că banii atraşi din surse externe au scăzut de la 102 milioane în 2010, la 6 milioane în 2018? De ce nu s-a depus în 2017 niciun proiect serios în Programul Operaţional Infrastructura Mare? Dacă Ministerul Apelor şi Pădurilor are în derulare 49 de proiecte prin POIM, dintre care 17 vor fi aprobate spre finanţare anul acesta, cum e posibil să existe proiecte în derulare, dar neaprobate la finanţare?", sunt întrebări ale liderului deputaţilor liberali către ministrul Apelor şi Pădurilor. 

Raluca Turcan adresează şi întrebări referitoare la epurarea apelor urbane uzate, la componenţa "politizată" a Consiliului de Administraţie a Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, referitoare la gestionarea durabilă a pădurilor, cât şi la perdelele forestiere de protecţie, privind "Radarul Pădurilor" şi terenurile agricole degradate ce pot fi împădurite. 

Totodată, parlamentarul PNL solicită răspuns şi referitor la combaterea pestei porcine africane. 

"Când îşi înaintează demisia?", este ultima întrebare adresată de Raluca Turcan ministrului Ioan Deneş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan