x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan și Monica Anisie, întâlnire cu reprezentanții universităților și studenților din România

Raluca Turcan și Monica Anisie, întâlnire cu reprezentanții universităților și studenților din România

17 Sep 2020   •   15:17
Raluca Turcan și Monica Anisie, întâlnire cu reprezentanții universităților și studenților din România
Sursa foto: Facebook/ Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie, au avut, miercuri seară, o întâlnire cu 15 rectori ai universităților, conducerea Consiliului Național al Rectorilor, cu reprezentanții asociațiilor studenților ANOSR, UNSR, USR și LSRS, precum și cu reprezentanții sindicatului Alma Mater, în cadrul căreia au discutat chestiuni privind deschiderea anului universitar 2020 - 2021.

„Am discutat subiecte de maximă importanţă pentru deschiderea anului universitar în cele mai bune condiţii posibile din perspectiva securităţii sanitare combinată cu nevoia de continuare a actului educaţional", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, vicepremierul a menționat că „există deplină disponibilitate pentru îmbunătățirea prevederilor OM comun Educație-Sănătate în spiritul unei bune adaptări la specificul universităților”.

„S-a agreat inițierea unor demersuri împreună cu Ministerul Fondurilor Europene pentru susținerea cheltuielilor materiale ocazionate de nevoia de prevenire și diminuare a riscului COVID și de continuare a procesului educational în învățământul superior”, a mai scris Turcan.

În plus, conform Ralucăi Turcan, s-au reținut argumentele aduse de mediul universitar și se va lua în considerare oportunitatea inițierii unei hotărâri de govern de creștere a cifrei de școlarizare, în scopul susținerii tinerilor care doresc să își continue studiile la nivel universitar în România.

×