x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Vom depune moţiune de cenzură în această sesiune

Raluca Turcan: Vom depune moţiune de cenzură în această sesiune

18 Mai 2018   •   13:35
Raluca Turcan: Vom depune moţiune de cenzură în această sesiune

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a anunţat vineri că liberalii vor depune o moţiune de cenzură în această sesiune legislativă.

"În această sesiune, vom depune o moţiune de cenzură. Sunt multe argumente pentru mai multe, chiar. Sper să fie convinşi de situaţia dezastruoasă în care ne aflăm cu acest guvern agramat şi incompetent mai mult de jumătate de parlamentari, să-l schimbăm şi să avem în România o guvernare europeană, pentru români, nu pentru infractori şi puşcăriabili", a declarat pentru AGERPRES Raluca Turcan.

Raluca Turcan consideră că preşedintele Klaus Iohannis nu a încălcat Constituţia, deci nu este cazul să fie suspendat.

"Dacă nu au nicio teamă că Dăncilă a încălcat legea, de ce discută cei din PSD, acum, de suspendarea preşedintelui? Unde a încălcat preşedintele României Constituţia? Dacă se simt cu conştiinţa împăcată că au respectat legile ţării, atunci PSD-iştii ar trebui să facă şedinţe să vadă cum pot guverna bine, nu despre cum să-l suspende pe preşedinte. A rezolvat oare PSD-ul toate problemele cu care se confruntă oamenii? O suspendare a preşedintelui nu ar avea nimic de a face cu agenda reală a cetăţenilor", a spus Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL afirmă că se va începe ancheta penală, dacă sesizarea făcută de Ludovic Orban are temei.

"Cu referire la sesizarea făcută de Ludovic Orban, orice om în această ţară are dreptul să sesizeze instituţiile statului când are suspiciuni de nerespectare a legii. Şi noi am depus sesizări la Curtea Constituţională când am avut suspiciuni de încălcare a legii supreme. Uneori am avut câştig de cauză, am identificat bine aspectele neconstituţionale, alteori Curtea Constituţională a zis ca legile sunt în regulă. Exact aşa este şi cu plângerile penale. Poate există temei sau nu. Dacă există temei, începe ancheta penală. Dacă nu, nu", a afirmat Raluca Turcan. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan