x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareș Bogdan spune ce minister este preferat de PNL

Rareș Bogdan spune ce minister este preferat de PNL

08 Noi 2021   •   13:12
Rareș Bogdan spune ce minister este preferat de PNL
Sursa foto: Hepta

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că singurul minister pentru care se va bate să fie la PNL este cel al Justiției, „pentru că există o istorie”.

Rareș Bogdan a spus luni că PNL va da premierul „cum este absolut firesc, deși numele acestuia este apanajul președintelui”.

În ceea ce privește negocierile cu USR, Rareș Bogdan spune că trebuie continuate discuțiile în privința foștilor miniștri USR care au participat la demiterea Guvernului.

„Este absolut firesc ca în cazul în care continuăm să construim coaliția cu cei din USR să discutăm despre prezența sau nu a miniștrilor care și-au dat jos guvernul în viitorul executiv, dacă domniile lor continuă cu condiționalitățile legate de premier”, a spus liderul liberal.

Acesta a precizat că PNL nu va renunța la UDMR, chiar dacă ar putea să asigure majoritatea necesară cu PSD.

„Dacă e cazul PSD, vom face o alianță paritară, excluzând însă miniștrii UDMR, doi sau trei, pentru că noi nu renunțăm la parteneriat, a fost un partener care din punctul nostru de vedere s-a comportat elegant. Chiar dacă am construi cu PSD și am avea majoritate și fără domniile lor, nu e cazul, trebuie să fie în continuare în guvern, în care să aibă 2,3 portofolii”, a mai spus Rareș Bogdan.

Acesta a susținut că la întâlnirile cu PSD și cu USR nu au fost înaintate nume, nici portofilii, dar că el se va lupta ca Ministerul Justiției să fie al PNL.

„Pentru a garanta celor 600.000 de oameni care au fost atunci în stradă și pentru a garanta celor de la Bruxelles, datorită unei istorii a celor din Parlamentul României, nu înseamnă că cei actuali vor proceda la fel ca cei de acum 3,4 ani, dar pentru că există o istorie, consider că trebuie să garantăm că justiția rămâne independentă și eu singurul minister pentru care mă voi bate să fie la PNL, tocmai din perspectiva celor cu care stau de vorbă la Bruxelles și a îngrijorărilor acestora, este Ministerul Justiției. În rest vor fi discuții firești atât cu USR, cât și cu PSD. Sigur că domnul Cîțu este fost ministru al Finanțelor, știe cât este de important. Așa pot și eu să spun că Ministerul Dezvoltării este vital, Ministerul Tansporturilor poate cel mai impotant, este Ministerul Învățământului că avem refoma România Educată. Fiecare minister e important”, a adăugat Rareș Bogdan.

Mediafax

×
Subiecte în articol: rares bogdan