x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ratia de mancare, mai mica decat in razboi

Ratia de mancare, mai mica decat in razboi

25 Feb 2004   •   00:00

Doi dintre deputatii care au fost supusi "caznelor" testului de supravietuire initiat de Antena 1 au facut ieri cunoscute, de la tribuna Parlamentului, experienta traita si concluziile la care au ajuns.

Deputatul PD Emil Boc si-a dat seama ca ratia alimentara "de tranzitie", din care sunt nevoiti sa traiasca milioane de romani (pensionari si salariati) este mai mica decat ratia de razboi, acesta fiind semnul ca Romania se afla in plin razboi: "cel al Guvernului cu proprii lui cetateni". Boc a aratat ca, in timp ce consumul zilnic mediu de carne in Romania este de 101 grame de persoana, ratia de razboi este cu putin mai mica de 76 de grame. Ratia de cartofi este mai mare in caz de razboi, de 157 de grame pe zi de persoana, iar consumul mediu este de 145 de grame pe zi. In caz de razboi, romanii ar beneficia de mai multa paine decat consuma in prezent, 380 de grame pe zi fata de 325 de grame pe zi cat este acum.

In urma experimentului, Boc si-a dat seama ca "nu exista umilinta mai mare decat sa iti petreci toata ziua socotind maruntisul din buzunar si cautand cele mai ieftine solutii de supravietuire". El a cerut Guvernului sa isi faca o prioritate absoluta din adoptarea urgenta a masurilor necesare pentru aducerea pensiilor la un nivel decent de cel putin 100 de euro, pentru ca pensionarii sunt cei mai umiliti.

Recomandarile lui Raj Tunaru
Pentru Raj Tunaru, unul dintre cei mai bogati parlamentari, saptamana trecuta a fost "grea, foarte, foarte grea". El a recomandat Guvernului ca inainte de a face sali de sport, autostrazi sau catedrale sa asigure traiul decent tuturor romanilor. "Daca imi va ajuta Dumnezeu sa fiu acela care va lua decizii, voi face salariul minim pe economie de 6.900.000 de lei", a promis Raj Tunaru.
( DANA PICIU )

×
Subiecte în articol: politic razboi