x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În PNL a început lupta pe locurile de la parlamentare

În PNL a început lupta pe locurile de la parlamentare

de Andreea Dumitrache    |    26 Iul 2016   •   15:41
În PNL a început lupta pe locurile de la parlamentare

Preşedinții de filiale din ţară au termen până pe 15 august să trimită la centru listele de candidați pentru alegerile parlamentare şi semnăturile necesare. Teoretic, selecția pentru listele electorale pe care o fac preşedinții de filiale şi cei din birourile județene ar trebui să țină cont de notorietatea candidaţilor, integritatea lor şi realizările pe care le-au făcut de-a lungul timpului. În plină dispută pe locurile pentru parlamentare, seniorul Mircea Ionescu Quintus l-a propus pe Dacian Cioloş în fruntea partidului.

În realitate, pedeliştii şi vechii liberali se acuză reciproc că fiecare vrea să-şi favorizeze propria tabără. De aici şi lupta ca preşedintele de filială să fie unul de-ai lor. De exemplu, la Satu Mare este război pe față. Deputatul Andreea Paul şi-a dat demisia din funcția de vicepreşedinte PNL, nemulțumită că nu a obținut ea şefia organizației județene. Imediat, toți foştii PDL-işti s-au retras din biroul județean, nemulțumiți că în forul de conducere sunt doar 17 foşti democrat-liberali şi 30 de liberali, acuzând o reprezentare neparitară. Surse din PNL au declarat pentru Jurnalul Național că în acelaşi mod se va face şi împărțirea pentru parlamentare. "Unde sunt liberali o să şi-i pună pe ai lor şi invers. Nu se poate aşa, nu suntem un singur partid, suntem două şi ne urâm între noi", a povestit un deputat PNL pentru Jurnalul Național.

Cer bani pentru analize

Atât foştii pedelişti, cât şi vechii liberali spun că ei ar trebui să aibă prioritate pe liste. Prima condiție pusă însă de partid este să achite câte 500 de euro pentru sondajele care se vor face la centru. "Şi la alegerile locale ne-au cerut bani, i-am dat, dar după aia au pus candidați tot pe cine au vrut ei, fără să țină cont de rezultatele sondajului", au declarat pentru Jurnalul Național surse din Biroul Politic. Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a vrut să-i liniştească pe liberali. "Toți suntem liberali. Nu mai pot fi parități, între timp au fost alegeri locale şi au fost aleşi peste 1.800 de primari. Le-am transmis colegilor că doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste, pe poziții aşa-zis eligibile. Scorul partidului va fi suma rezultatului organizațiilor". Aşa că bătălia se va duce în primă fază în filiale, pentru listele care vor fi trimise la centru, urmând ca în Modrogan să se decidă ordinea efectivă. Membrii de partid sunt supărați că cei din conducere caută oameni noi pe care să-i facă senatori sau deputați din partea PNL. "Mie îmi plac doi miniştri cel puțin din cabinetul condus de Dacian Cioloş, o să avem discuții cu ei, e vorba de Vlad Voiculescu şi Dragoş Pâslaru", declara Alina Gorghiu în urmă cu câteva săptămâni. Deşi, neoficial, mai mulți liberali sunt nemulțumiți de politica celor din conducere, un singur deputat le-a cerut demisia celor din structurile de conducere. Diana Tuşa le-a cerut liderilor PNL să-şi asume eşecul de la Bucureşti, pentru că toți candidații au fost desemnați arbitrar. Cererea a rămas fără răspuns, dar şi fără susținerea altor membri din Biroul Politic Național.

 

Mie îmi place foarte mult domnul Cioloș. Un ardelean serios, modest, priceput. Dar asta depinde de el, dacă vrea să vină în fruntea unui partid și mai ales a partidului nostru.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos Mircea Ionescu Quintus