x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică REACŢIE. Preşedintele Klaus Iohannis îi răspunde lui Tăriceanu!

REACŢIE. Preşedintele Klaus Iohannis îi răspunde lui Tăriceanu!

28 Mai 2015   •   10:07
REACŢIE. Preşedintele Klaus Iohannis îi răspunde lui Tăriceanu!
Sursa foto: radu-tudor.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, astăzi, o scrisoare preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind solicitarea acestuia de a le demite pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Livia Stanciu, dar şi pe procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte şi Subiectiv: Scandal total între Tăriceanu şi capii justiţiei

Astfel, preşedintele României, Klaus Iohannis, precizează că nu are competenţe constituţionale sau legale în ceea ce priveşte înlăturarea din funcţie a preşedintelui ÎCCJ şi a procurorului-şef al DNA.

Citeşte şi Formula "Je suis Rarinca", viralul momentului în diaspora

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv. Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe preşedinta Instanţei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv în urmă cu câteva zile.

Citeşte şi  Traian Băsescu - reacţie virulentă la scrisoarea lui Tăriceanu

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.

Citeşte şi Livia Stanciu,'' paupera'' cu peste 5000 de euro pe luna, si-a bagat creditoarea la zdup! DEMISIA!

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.

Citeşte şi Mircea Badea: Eu cred că se impune să ieşim în stradă, din solidaritate cu doamna Rarinca

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Citeşte şi Şeful Senatului cere demisia şefei ÎCCJ, în urma scandalului Rarinca

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui. 

Sursa: Agerpres

×