x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Remaniere in esalonul doi

Remaniere in esalonul doi

de Aniela Nine    |    25 Aug 2005   •   00:00
Remaniere in esalonul doi

Remanierea la nivelul esalonului doi, adica al secretarilor de stat, se va discuta saptamana viitoare, ministrii primind deja insarcinarea de a face o serie de evaluari in acest sens, a declarat ieri senatorul PD Radu Berceanu (foto), la iesirea de la intalnirea Consiliului National de Coordonare a Coalitiei. "Vor exista insa si evaluari facute de aparatul primului-ministru si de liderii Coalitiei, evaluari ce ar putea oferi perceptii diferite fata de cele ale ministrilor care lucreaza in mod direct cu secretarii de stat. Este o problema care s-ar putea lua in discutie saptamana viitoare, daca materialul va fi finalizat", a explicat Berceanu.

RESTRUCTURARE. Inainte de sedinta CNC-ului, liderul UDMR, Marko Bela, a insistat asupra necesitatii unei restructurari a Executivului, menita a viza, in special, agentiile si institutiile aflate in subordinea Guvernului, al caror numar mare are repercusiuni asupra eficientei cabinetului. "Fata de celelalte ministere, cel al Transporturilor si al Economiei si Comertului sunt prea mari. Cunosc ministerele acestea, pentru ca avem aici si noi ministrii delegati", a punctat Marko. El a apreciat insa ca momentul oportun pentru o astfel de restructurare a trecut, urmatoarele doua luni fiind foarte aglomerate pentru Coalitie, axate pe schimbarea presedintilor celor doua Camere. De altfel, potrivit lui Radu Berceanu, subiectul restructurii Guvernului nu a fost abordat in sedinta CNC, unde nu au fost prezenti liderii partidelor din Coalitie. Ei au fost reprezentati de Radu Berceanu si Adriean Videanu (PD), Eugen Nicolaescu (PNL), Daniela Popa (PC) si Verestoy Attila (UDMR).

NUANTE
Parlamentul va fi convocat in sesiune extraordinara saptamana viitoare, un punct important fiind modificarea regulamentelor camerelor pentru a permite schimbarea din functie a presedintilor acestora, a precizat Berceanu. "Sigur ca, la momentul respectiv, vom vedea daca acest lucru se va si petrece sau nu, deoarece noi nu avem cum sa decidem inlocuirea. Noi am decis sa incercam acest lucru pe caile regulamentare, constitutionale, si, momentan, tot ce s-a facut nu pune sub semnul intrebarii posibilitatea de a incerca schimbarea lor pana la 15 septembrie", a mai afirmat el.

×
Subiecte în articol: politic