x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reprosuri pentru Basescu

Reprosuri pentru Basescu

02 Feb 2004   •   00:00

Democratii reuniti samba ta la Brasov i-au spus sefului lor, Traian Basescu, ca sunt nemultumiti ca, tocmai in an electoral, si-a anuntat retragerea de la sefia partidului. Surse din PD spun ca doi parlamentari au fost principalii critici ai lui Basescu. Deputatii Ion Carstoiu si Ioan Oltean i-au reprosat liderului PD ca anuntul sau face rau partidului, deoarece il lasa descoperit chiar la inceputul campaniei electorale. Potrivit surselor citate, supararea pedistilor dateaza inca din luna decembrie anul trecut, cand filialele mocneau deoarece democratii nu sunt dispusi "sa-i lase Basescu mostenire cui ii convine lui".

NESIGURANTA. Si "primenirea " clasei politice creeaza tensiuni in PD, mai ales in randul parlamentarilor care trebuie sa candideze la prima rii. Desi, la Brasov, presedint ii organizatiilor PD au adoptat o declaratie in vederea "atragerii in partid si promovarea in functii de coordonare importante a unor politicieni profesionisti si tineri care sa se alature celor care au confirmat deja in politica", parlamentarii mai vechi au cerut si au primit din partea lui Basescu asigurari ca nu vor fi dati la o parte si, chiar daca nu vor castiga primariile, isi vor pastra locurile pe liste.

CONCURENTA. PD si PNL au candidati proprii pentru Primaria Brasovului. Candidatul PD este viceprimarul George Scripcaru, iar cel al PNL ramane actualul primar, Ioan Ghise. Presedintele PD, Traian Basescu, a anuntat ca, daca cei doi intra in turul doi, fiecare partid isi va sustine candidatul. Scripcaru si Ghise, desi reprezinta alianta PNLPD in plan local, au avut nenuma rate dispute pana acum, colaborarea dintre cele doua partide la Brasov lasand mult


PD nu are suficienti bani pentru campania la locale
Traian Basescu a declarat ca PD este dezavantajat fata de PSD, in campania pentru alegerile locale, de lipsa banilor si a controlului asupra mass-media. "Este vorba de lipsa banilor pentru campanie si controlul pe care PSD il are asupra mass-media", a precizat Basescu. Astfel, democratii se vor multumi cu o structura de campanie "simpla, eficienta si ieftina", a anuntat liderul PD, care si-a incurajat totusi combatantii, aratand ca exista bani, dar nu foarte multi. "Nu vreau sa se inteleaga ca nu vom avea bani nici macar pentru balonase. Dar sursele noastre vor fi incomparabil mai mici decat cele ale PSD, partid care utilizeaza in campania electorala nu numai banii pe care i-a furat timp de patru ani, ci si banii publici", a declarat Basescu.

×
Subiecte în articol: basescu politic