x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică România trebuie să plătească în acest an un miliard de dolari pentru rachetele Patriot

România trebuie să plătească în acest an un miliard de dolari pentru rachetele Patriot

20 Noi 2017   •   15:09
România trebuie să plătească în acest an un miliard de dolari pentru rachetele Patriot
Sursa foto: Glenn Fawcett/Office of the Secretary of Defen

România va trebui să plătească anul acesta un miliard de dolari pentru rachetele Patriot, sistemul de aparare urmând să fie funcțional din 2020. Legea privind achizitia rachetelor Patriot a fost votatp rapid, după secretarului de stat al SUA la București.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat luni, în cadrul dezbaterilor din Comisia de apărare a Senatului, că dotarea armatei române cu acest sistem de apărare plasează România într-un club select al apărării europene şi mondiale.

„Am primit scrisoarea de acceptare din partea Guvernului SUA pentru achiziţionarea a şapte sisteme de tip Patriot, configuraţia 3 plus. La aceastea se adaugă echipamentele aferente, piese de schimb, echipamente de mentenanţă, servicii de instruire, echipamente criptografice cu regim special, precum şi pachetul de suport logistic iniţial. Discutăm de acest proiect de lege în cadrul parteneriatului strategic între României şi SUA”, a spus ministrul Apărării.

Mihai Fifor a mai spus că, pentru armata română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta fiind achiziţionat doar primul sistem din cele şapte.

„Sistemul urmează a fi operaţional în 2020 şi nu face altceva decât să deschidă programele mari de înzestrare pentru armata română. În perioada următoare vom veni şi cu alte proiecte de lege privind achiziţionarea altor echipamente, aprobate în CSAT şi, desigur, cu un acord prealabil al Parlamentului României”, a mai spus Fifor.

×