x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb: Nu sunt vinovată, nu consider că trebuie să demisionez

Rovana Plumb: Nu sunt vinovată, nu consider că trebuie să demisionez

25 Sep 2017   •   15:27
Rovana Plumb: Nu sunt vinovată, nu consider că trebuie să demisionez

Ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a afirmat luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD, că se consideră nevinovată şi nu are motive să demisioneze după ce DNA a solicitat avizul pentru urmărirea sa penală în dosarul "Belina". 

"Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna o voi respecta. În timpul mandatului pe care l-am exercitat, în diversele funcţii pe care le-am avut, întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în interesul cetăţenilor şi am acţionat cu maximă responsabilitate şi seriozitate pentru a le apăra drepturile românilor. În ceea ce priveşte demisia, nu consider că trebuie să demisionez, atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. În primul rând, pentru faptul că nu am făcut nimic greşit, nu sunt vinovată, am respectat legea şi fondurile europene, absorbţia lor în acest moment pentru România este vitală şi trebuie să existe continuitate şi vom proceda în consecinţă", a declarat ministrul. 

Întrebată dacă cineva a făcut presiuni asupra ei, Rovana Plumb a răspuns: "Niciodată nu am lucrat sub presiune şi nu voi lucra sub presiune şi nimeni nu mi-a cerut niciodată absolut nimic". 

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu, a anunţat că BPN a decis să le susţină pe vicepremierul Sevil Shhaideh şi pe ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb. 

"Au respectat legea. Se consideră nevinovate şi colegii au solicitat să nu demisioneze", a precizat Munteanu, care a participat la şedinţa BPN. 

Decizia conducerii PSD vine după ce, vineri, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. AGERPRES

×
Subiecte în articol: rovana plumb