x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a rupt lanţul de iubire! PSD renunţă la UNPR

S-a rupt lanţul de iubire! PSD renunţă la UNPR

de Marius Gîrlașiu    |    26 Iun 2016   •   23:17
S-a rupt lanţul de iubire! PSD renunţă la UNPR
Sursa foto: Adrian Manolache

Sătul de zvonurile că UNPR a acceptat fuziunea cu liberalii, Liviu Dragnea a pus capăt idilei dintre social-democraţi şi partidul înfiinţat de Generalul Oprea. Liderul PSD a anunţat că partidul său va candida pe liste proprii la alegerile parlamentare din toamnă şi nu va mai ceda niciun loc pentru oamenii conduşi de Valeriu Steriu. Divorţul de PSD şi mariajul UNPR cu liberalii va fi oficializat zilele viitoare, spun surse din PNL.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a încercat să împiedice fuziunea dintre liberali şi progresişti şi le-a promis parlamentarilor UNPR locuri pe listele PSD la alegerile din toamnă. “Noi suntem dispuşi să discutăm cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi poate continua mandatul după alegerile parlamentare”, a sunat propunerea venită din Kiseleff. Momeala lui Dragnea nu a funcţionat, iar liderul UNPR Valeriu Steriu l-a anunţat pe şeful social-democraţilor că a bătut palma cu liberalii. La întâlnirea dintre cei doi ar fi participat şi preşedintele de onoare al UNPR, Gabriel Oprea. Nervos, Liviu Dragnea a pus capăt partajului şi a decis că social-democraţii vor candida pe cont propriu la parlamentare. „Este clar că s-a stabilit fuziunea între UNPR și PNL. Până la urmă PSD o să se chinuie singur şi la aceste alegeri parlamentare. Nu o să mai dăm locuri pe liste pentru că nu mai avem cui”, a tranşat definitiv problema liderul PSD. De cealaltă parte, UNPR îl acuză pe Dragnea că a jucat murdar, încălcând prevederile acordului semnat între cele două părţi. Nu mai puţin de 12 parlamentari UNPR, în frunte cu Eugen Nicolicea, au ajuns în tabăra PSD, asta deşi alianţa dintre cele două partide funcţiona ca un pact de neagresiune. Social-democraţii s-au simţit  şi ei trădaţi, după ce UNPR a negociat majorităţi cu liberalii în câteva Consilii judeţene.

Liberalii joacă la cacealma?

Liderii liberali susţin că ultimele detalii privind fuziunea prin absorbţie cu partidul Generalului Oprea vor fi stabilite în cursul săptămânii. “Ne vom întâlni săptămâna aceasta, probabil marţi sau miercuri şi se va lua o decizie. Cât despre locuri, funcţii, nu discutăm acum despre astfel de lucruri”, susţine Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Neoficial, liberalii le-ar fi propus parlamentarilor UNPR 17 locuri pe listele comune, însă Liviu Dragnea susţine că progresiştii vor fi traşi pe sfoară. “Nu ştiu cum de nu înţeleg cei de la UNPR marea păcăleală pe care le-o pun în faţă cei de la PNL. Planul e să-i păcălească şi după fuziune să le spună că nu se mai pot da 18 mandate. Nici măcar zece, ci doar unul-două pentru câţiva din conducerea UNPR”, a declarat Dragnea săptămâna trecută.

17 locuri pe listele pentru parlamentare le-ar fi promis liberalii celor din UNPR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a propus şi el lui Valeriu Steriu fuziunea dintre PSD şi UNPR.

 

 

 

×