x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal - Becali face glume pe seama evreilor

Scandal - Becali face glume pe seama evreilor

03 Sep 2004   •   00:00

Doru Borsan, vicepresedintele PNG, declara recent ca partidul va dona fonduri cultelor care aveau dficultati financiare. De la aceasta actiune erau insa total exclusi evreii, care "nu intrau in calcul", caci - a explicat Borsa - "sunt baieti destepti, s-au infiltrat peste tot. Acum sunt mari consilieri, mari sefi si, mai nou, se pricep si la politica".

ANIELA NINE, MONICA IORDACHE

RASPUNS. Acuzatiile de manifestari antisemite la adresa PNG aparute in presa l-au facut pe seful partidului, Gigi Becali, sa reactioneze, dand nastere unei exprimari de mare clasa. Asa ca Gigi Becali a incercat sa dreaga busuiocul: "Nu poti fi crestin daca urasti o natie, asa ca nu ii urasc pe evrei. Nu-i urasc, n-am nimic cu ei, dar, daca as putea, i-as "imbarliga" sa se boteze, sa se faca si ei crestini". Cum liderul PNG a dat din lac in put, l-am intrebat cum isi propune el sa ii "imbarlige" pe evrei, astfel incat acestia sa treaca la crestinism. Raspunsul lui a fost cat se poate de "elocvent": "Am glumit cu voi atunci. Am glumit cu voi. A fost doar o gluma".

DICTIONAR. DEX-ul arata ca gluma lui Becali - "a imbarliga" - este un termen folosit cu referire la animale si inseamna "a-si indoi coada in forma de arc si a si-o indrepta in sus". In limbaj popular, termenul e folosit si in sensul de "a determina pe cineva sa faca ceva", de "a convinge pe cineva".

REACTII

Deputatul Dorel Dorian, reprezentantul minoritatiii evreilor in Parlament, a declarat ca ar prefera sa creada ca spusele lui Gigi Becali sunt "o gluma". "Chiar daca am avea nevoie de ajutor in bani, ne-am uita cu zece ochi la cine ni-l ofera si am fi in stare sa il refuzam in anumite situatii", a precizat Dorian adaugand ca "evreii sunt neconvertibili". "Sper ca glumele proaste se uita repede", a mai spus deputatul Dorel Dorian.

×
Subiecte în articol: politic