x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal înaintea deschiderii școlilor. Gabriela Firea: Au închis HAOTIC școlile și vor să le redeschidă la fel

Scandal înaintea deschiderii școlilor. Gabriela Firea: Au închis HAOTIC școlile și vor să le redeschidă la fel

de Alice Petrescu    |    03 Feb 2021   •   12:00
Scandal înaintea deschiderii școlilor. Gabriela Firea: Au închis HAOTIC școlile și vor să le redeschidă la fel
Sursa foto: Captura Antena 3

Senatorul PSD, Gabriela Firea, critică pe Facebook, modul în care autoritățile vor să redeschidă școlile în semestrul al doilea. Ea mai spune că brambureala provocată de guvernanți este periculoasă, în condițiile în care cele mai multe cadre didactice nu sunt vaccinate anti Covid 19.

 

Liderul PSD susține că nu există nici un plan și nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, așa cum e în Europa.

”Guvernul Cîțu nu e în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapida a dascălilor și a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranță în școli, lucru condamnabil și contrar practicilor europene”, a mai scris Firea, pe rețeaua de socializare.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că școlile se vor redeschide în semestrul al doilea. Copiii vor merge la școală în funcție de scenariile privind infectarea cu Covid din localitățile în care se află.

"Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident că trebuie să respectăm situația din fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte, noi ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii și pentru dascăli", a spus președintele Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea