x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scutaru: Astăzi, la 70 de ani de la momentul istoric 23 august 1944, România are o direcţie clară de politică externă

Scutaru: Astăzi, la 70 de ani de la momentul istoric 23 august 1944, România are o direcţie clară de politică externă

23 Aug 2014   •   22:39
Scutaru: Astăzi, la 70 de ani de la momentul istoric 23 august 1944, România are o direcţie clară de politică externă

Vicepreşedintele PC, Codrin Scutaru, afirmă că "astăzi, la 70 de ani de la momentul istoric 23 August 1944, România are o direcţie clară de politică externă: calea europeană şi transatlantică".

"Acum 70 de ani, Regele Mihai I al României lua decizia de a se alătura Aliaţilor pentru lupta împotriva nazismului, pentru scurtarea unui război care a curmat milioane de vieţi. Astăzi, Europa trăieşte o epocă diferită, una a păcii şi toleranţei, a solidarităţii sociale. Suntem îngrijoraţi în privinţa deciziei unilaterale a Rusiei din aceste zile de a trimite un convoi în Ucraina, fără acordul Guvernului de la Kiev. Orice escaladare a situaţiei trebuie evitată în mod imperativ. În aceste momente grele, România are şi astăzi, la fel ca acum 70 de ani, o poziţie extrem de clară, alături de SUA şi UE, de sprijin pentru Ucraina", susţine Codrin Scutaru într-un comunicat.

El subliniază că România va continua sprijinul dat Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană.

"Vom continua sprijinul dat Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană, care rămâne o prioritate a diplomaţiei noastre. Românii din România şi Moldova se pot regăsi împreună în acelaşi spaţiu, cel al Uniunii Europene", conchide Codrin Scutaru.

×
Subiecte în articol: Codrin Scutaru ribbentrop-molotov