x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Se decide soarta şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu

Se decide soarta şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu

17 Ian 2018   •   07:08
Se decide soarta şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu

Prim-ministrul interimar, Mihai Fifor, a declarat, referindu-se la situaţia din IGPR şi o eventuală demitere a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, că acest lucru va fi analizat cu foarte mare atenţie miercuri şi va fi luată o decizie.

 

Întrebat după o vizită la MAI dacă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi despre situaţia de la IGPR şi despre o eventuală demitere a lui Despescu, Fifor a răspuns: "Asta este o situaţie pe care o s-o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine şi o să luăm o decizie".

Pe de altă parte, întrebat dacă a discutat cu ministrul Carmen Dan şi despre situaţia consilierului Valentin Rîciu, despre care presa a relatat că ar fi vizat în câteva dosare penale, Mihai Fifor a spus: "Nu, nu am discutat despre astfel de lucruri".

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat săptămâna trecută că i-a cerut premierului de la momentul respectiv, Mihai Tudose, împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu, ca urmare a cazului agentului acuzat de pedofilie. Dan s-a declarat total nemulţumită de explicaţiile date de oficialii Poliţiei Române în acest caz.

AGERPRES

×