x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sefi noi la agentii guvernamentale

Sefi noi la agentii guvernamentale

26 Ian 2005   •   00:00

Liberalii au mai facut o serie de numiri in functii de secretari de stat si sefi ai unor institutii si agentii guvernamentale.

ETAPA. Premierul Tariceanu va fi cel care va anunta numirea persoanelor propuse
Postul de secretar de stat pentru Transporturi Aeronavale, din cadrul Ministerului Transporturilor, va fi ocupat de liberalul Alexandros Galiatatos, de la Galati, fost sef al Administratiei Portuare Galati, iar functia de presedinte al AVAS urmeaza sa fie ocupata de avocatul Gabriel Zbarcea, actual consilier al primului ministru Calin Popescu Tariceanu. Sef al Agentiei Nationale de Reglementare a Gazelor Naturale va fi numit Stefan Cozmeanu, in prezent director al Sucursalei de Gaze din judetul Alba, iar la conducerea Agentiei Nationale de Resurse Minerale va fi numit liberalul Gheorghe Buliga, din Constanta. Sefia Agentiei Nationale pentru Locuinte va fi preluata de Gheorghe Popescu, propus de filiala PNL Neamt, iar la cea a Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap va fi numit medicul Silviu Didilescu, din Bucuresti. Casa de Asigurari de Sanatate a Ministerului Transporturilor va fi condusa de Dumitru Peta, de la Buzau, Agentia pentru Controlul Activitatilor Nucleare de Valica Gorea, din Suceava, iar Agentia Romana pentru Conservarea Energiei - Silviu Lefter, din Bacau. La Agentia pentru Adoptii va fi numita Teodora Bertzi, sotia cantautorului Ducu Bertzi, iar la Institutul National de Administratie - fostul deputat liberal Viorel Coifan. Acestia au fost audiati marti seara de membrii Biroului Executiv al PNL, urmand ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa anunte in urmatoarele zile numirea lor pe posturi. (Monica Iordache)

UDMR
Liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat ieri ca Uniunea l-a desemnat pe Szekely Ervin pentru functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. In ceea ce priveste dorinta UDMR de a obtine un post de secretar de stat si la Ministerul Justitiei, dupa ce premierul Tariceanu a decis ca la acest minister sa fie numiti secetari de stat apolitici, Uniunea a trebuit sa renunte la acest deziderat. In cele din urma, la Ministerul Justitiei a fost numit un secretar de stat de nationalitate maghiara, Katalin-Barbara Kibedi, dar care nu este membru UDMR. De asemenea, UDMR il va propune ca sef al Agentiei Functionarilor Publici pe Joszef Birtalan, in prezent vicepresedinte al institutiei. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic