x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şefii Jandarmeriei,Poliţiei de Frontieră, IGSU,Departamentului Informaţii din MAI, înaintaţi în grad

Şefii Jandarmeriei,Poliţiei de Frontieră, IGSU,Departamentului Informaţii din MAI, înaintaţi în grad

de Mediafax    |    28 Noi 2013   •   17:24
Şefii Jandarmeriei,Poliţiei de Frontieră, IGSU,Departamentului Informaţii din MAI, înaintaţi în grad

Şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, Gelu-Marin Oltean, şeful Jandarmeriei, Mircea Olaru, şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui, au fost înaintaţi în grad prin decrete semnate de şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decrete prin care sunt înaintaţi în gradul profesional de chestor general de poliţie mai chestori-şefi, gradul de chestor de poliţie fiindu-le de asemenea acordat mai multor comisari-şefi.

Astfel, chestorii de poliţie Gelu-Marin Oltean, şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, şi Ion Cuhutencu au fost înaintaţi în gradul profesional de chestor principal de poliţie.

În gradul profesional de chestor general de poliţie au fost înaintaţi chestorii-şefi de poliţie Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Dănuț Tudor, secretar general adjunct al MAI, Terente Merce.

Colonelului Mircea Olaru, şeful Jandarmeriei Române, i-a fost acordat gradul de general de brigadă - cu o stea.

De asemenea, gradul de general de brigadă - cu o stea i-a fost acordat colonelui Ion Burlui, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Un alt decret priveşte înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele a generalului de brigadă - cu o stea Dorel Grădinaru, şef al Inspectoratului General de Aviaţie din MAI.

De asemenea, le-a fost acordat gradul profesional de chestor de poliţie comisarilor-şefi de poliţie Gelaledin Nezir, Marius Linul, Ion Burciu, Ştefan Năstasie, Nelu Zărnică, Viorel Andronie-Rădulescu, Adrian-Augustin Bărăscu, Stelică Drăgulin, Liviu-Marius Galoş, George Păltineanu, Dumitru Haralambie.

Alte decrete semnate de preşedinte se referă la înaintarea generalului-maior - cu două stele, în retragere, Ioan Hurdubaie, în gradul de general-locotenent - cu trei stele, în retragere, înaintarea generalului de brigadă - cu o stea, în retragere, Vasile Vasilescu, în gradul de general-maior - cu două stele, în retragere, acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, în rezervă, colonelului în rezervă Dumitru Catană, acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, în rezervă, colonelului în rezervă Tudorel Ene, acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, în rezervă, colonelului în rezervă Marin Armăşelu, acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, în retragere, colonelului, în retragere, Ion Ionică din Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, a fost înaintat în gradul de general-locotenent - cu trei stele, în retragere, generalul-maior - cu două stele, în retragere, veteran de război, Horațius Vartolomeu. Alte decrete vizează acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, în retragere, coloneilor, în retragere, veterani de război, Titu Stoicheci, Neculai Enache, Ilie Ionescu, Augustin Penţa, Gheorghe Pitica din Ministerul Afacerilor Interne.

×
Subiecte în articol: inaintare in grad traian basescu