x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat: Comisia de administraţie amână două săptămâni proiectul alegerii primarilor în două tururi

Senat: Comisia de administraţie amână două săptămâni proiectul alegerii primarilor în două tururi

16 Feb 2016   •   16:50
Senat: Comisia de administraţie amână două săptămâni proiectul alegerii primarilor în două tururi

Comisia de administraţie a Senatului a amânat, marţi, pentru două săptămâni, discutarea proiectului de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin pe motiv că mai există o iniţiativă legislativă pe această temă şi trebuie abordate unitar.

Propunerea legislativă este iniţiată de mai mulţi parlamentari independenţi, printre care Eugen Tomac, Mihaela Stoica, Stefan Burlacu, Aurel Ioniţă.

Senatorul liberal Titus Liviu Paşca a precizat că susţine proiectul de lege, fiind consecvent poziţiei PNL pe acest subiect. El a arătat că alegerea primarilor în două tururi de scrutin conferă o mai bună legitimitate, forţă şi putere primarilor.

Senatorul PSD Ioan Deneş a propus amânarea avizării proiectului pe motiv că mai există o propunere legislativă pe aceeaşi temă, iniţiată de PNL, şi trebuie discutate împreună. Propunerea sa a fost aprobată cu opt voturi "pentru" şi o abţinere.

Parlamentari ai PNL au iniţiat şi ei un proiect pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. PNL a solicitat, anterior, premierului Dacian Cioloş să emită o ordonanţă de urgenţă pe această temă. Cioloş nu a dat curs acestei propuneri, după ce a avut consultări cu reprezentanţii partidelor parlamentare, arătând că nu există consens pe acest subiect, iar Parlamentul este cel care trebuie să decidă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: legea alegerilor locale