x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii liberali au idei trăznite: Volosevici n-a avut "încredere personală”; Dobra vrea taxă pe meniuri la nuntă

Senatorii liberali au idei trăznite: Volosevici n-a avut "încredere personală”; Dobra vrea taxă pe meniuri la nuntă

de Marius Gîrlașiu    |    12 Sep 2016   •   20:00
Senatorii liberali au idei trăznite: Volosevici n-a avut "încredere personală”; Dobra vrea taxă pe meniuri la nuntă

Senatorul liberal Andrei Volosevici va retrage proiectul de lege care prevedea numirea directorilor din administraţiile centrale şi locale pe baza “încrederii personale", după ce iniţiativa sa a stârnit reacţii negative. Un alt senator PNL, Dorin Dobra, vrea să pună o taxă de 50 de bani pe numărul de meniuri servite la o nuntă.

 

Fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, şi-a fi dorit ca numirile în funcţii de director general şi director general adjunct din administraţiile centrale şi locale să se facă pe baza “încrederii personale", potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică la Senat până la începutul lunii noiembrie.

Senatorul liberal susţine că ideea i-a venit de la un model practicat cu succes de ani buni în Statele Unite ale Americii, "acolo unde preşedintele nou ales schimbă în mai puţin de o săptămână circa 25.000 de funcţionari pentru a-şi pune în aplicare programul votat de cetăţeni”. Mai mult, Volosevici susţine că sintagma ''pe baza încrederii personale'' n-ar fi în niciun caz o traducere subtilă pentru “pile, cunoştinţe şi relaţii”, ci este prevăzută în cadrul legii privind Statutul funcţionarilor publici.

“Regret că acest proiect nu a fost perceput ca atare şi a fost respins total de către formatori de opinie importanţi, în consecinţă, din respect faţă de aceştia, am luat decizia ca luni să îmi retrag aceasta iniţiativă din Parlament”, a anunţat Volosevici în weekend.

Face bani din fericire

Un alt ales liberal, o altă idee cel puţin ciudată. “Pentru că nunta e un prilej de fericire, unde e vorba şi de mulţi bani”, senatorul de Bistriţa-Năsăud, Dorin Dobra, ar vrea să introducă prin lege o taxă de 50 de bani pe numărul de meniuri servite la o nuntă. Sumele ar urma să fie achitate de cei care prestează servicii alimentare, însă Dobra s-a mai gândit la o variantă. O parte din facturile pe care artiştii le încasează la nunţi să fie taxate pentru restaurarea clădirilor de patrimoniu.

 

Senatorul Andrei Volosevici a fost prima propunere a PNL pentru primăria Ploieştiului. Fostul edil s-a retras din cursă după acuzaţiile DNA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×