x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii PSD, acuzaţi de Opoziţie că au părăsit plenul pentru a nu vota proiectul legii pensiilor

Senatorii PSD, acuzaţi de Opoziţie că au părăsit plenul pentru a nu vota proiectul legii pensiilor

19 Noi 2018   •   20:00
Senatorii PSD, acuzaţi de Opoziţie că au părăsit plenul pentru a nu vota proiectul legii pensiilor

După ce modificarea Legii educaţiei, reexaminată la solicitarea CCR, a fost respinsă pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, PSD a solicitat pauză de consultări. După aproximativ trei minute, cvorumul a fost verificat, iar în sală se mai aflau 27 de senatori, motiv pentru care şedinţa a fost suspendată.

Senatorul PNL Marcel Vela a subliniat că la punctul 15 al ordinii de zi de luni a Senatului era înscris proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

"Regretăm că parlamentarii majorităţii au părăsit sala în asemenea mod neprincipial, necolegial şi nedemocratic", a spus Vela.

Senatoarea PSD Lavinia Craioveanu a explicat că până la finalul şedinţei mai era un sfert de oră şi nu ar fi existat oricum timp pentru acel proiect. "Noi suntem abia la punctul 9, deci e puţin probabil să fi ajuns la punctul 15. Nu este nicio grabă. Miercuri putem să dezbatem această lege, ceea ce şi vom face", a spus Craioveanu.

Senatoarea USR Florina Presadă a pledat pentru mai multă atenţie acordată Legii pensiilor.

"Nu pot să nu remarc că e a nu ştiu câta oară că atunci când e vorba de împărţit portofolii şi ministere PSD alege să se ducă şi să negocieze, în loc să fie aici, în plenul Senatului, să dezbatem legi, mai ales că vorbim despre o lege atât de importantă cum este Legea pensiilor. Cred că această lege merită mai multă atenţie", a afirmat Presadă.

Întrebat dacă PSD a pierdut majoritatea, senatorul Liviu Pop a spus: "Nu am pierdut majoritatea în Senat. (...) Nu a plecat nimeni din sală. Au fost colegii noştri plecaţi în delegaţii externe, şi o parte care sunt motivaţi şi un coleg din PSD care a părăsit sala în momentul votului". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Vela