x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sesiune ordinara - PNL si PD au facut alianta in Senat

Sesiune ordinara - PNL si PD au facut alianta in Senat

02 Sep 2004   •   00:00

Senatorii si deputatii au inceput ieri ultima sesiune ordinara a actualei legislaturi. Ca la orice inceput de sesiune, parlamentarii din cele doua camere si-au ales reprezentantii in Birourile Permanente.

Astfel, la Camera Deputatilor, PSD a "recuperat" functia de secretar pierduta potrivit algoritmului, in favoarea PNL. Biroul Permanent al Camerei pentru ultima sesiune a legislaturii este compus din vicepresedintii Viorel Hrebenciuc (PSD), Constantin Nita (PSD), Corneliu Ciontu (PRM) si Gheorghe Albu (PD). Functiile de secretar al Biroului au revenit lui Tudor Mohora (PSD), Ovidiu Cameliu Petrescu (PSD), Nicolae Leonachescu (PRM) si Puiu Hasoti (PNL). Plenul a aprobat, pentru ocuparea functiilor de chestor, pe Alexandru Lapusan (PSD), Nicu Vasilescu (PRM), Gelil Gzerghep (PRM) si Laszlo Borbely (UDMR).

REINFIINTARE. Ca urmare a aprobarii refacerii grupului PD din Senat, liberalii si democratii au decis ieri sa-si alieze grupurile parlamentare din acest for legislativ. "Am instituit o formula de lucru pentru aceasta sesiune parlamentara, valabila pentru toate actiunile politice si parlamentare", a explicat senatorul Maria Petre, liderul grupului PD. La randul sau, liberalul Nicolae Vlad Popa a precizat ca actiunile comune vor avea ca punct de plecare dezbaterile din cadrul sedintelor de grup, din comisiile permanente, precum si discutiile si votul din plen. In acelasi timp, alierea grupurilor parlamentare va implica si colaborarea staff-ului tehnic, a adaugat senatorul PNL.

CONDUCERE

In conducerea Senatului au fost desemnati prin vot in functiile de vicepresedinti Doru Ioan Taracila (PSD), Dinu Marin (PSD), Gheorghe Buzatu (PRM) si Valetin Zolan Puskas (UDMR). Secretari ai Senatului vor fi Antonie Iorgovan (PSD), Mihai Ungheanu (PRM), Paul Pacuraru (PNL) si Iuliu Pacurariu (PD), iar chestori Ion Vela (independent) si Dorel Onaca (PRM).

×
Subiecte în articol: politic psd