x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şi-au găsit fericirea cu neveste mai tinere

Şi-au găsit fericirea cu neveste mai tinere

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    21 Apr 2008   •   00:00
Şi-au găsit fericirea cu neveste mai tinere

SCHIMBARE ● Politicieni aflaţi la a doua tinereţe şi-au lăsat consoartele pentru altele
Unii spun că ar fi ceva în apă, în sînge sau în atmosferă. Alţii că pur şi simplu aşa le vine. Cert este că pe tot mai mulţi dintre politicienii noştri, oameni trecuţi de prima tinereţe, îi mănîncă tălpile şi se duc după femei mult mai tinere ca ei.



SCHIMBARE ● Politicieni aflaţi la a doua tinereţe şi-au lăsat consoartele pentru altele
Unii spun că ar fi ceva în apă, în sînge sau în atmosferă. Alţii că pur şi simplu aşa le vine. Cert este că pe tot mai mulţi dintre politicienii noştri, oameni trecuţi de prima tinereţe, îi mănîncă tălpile şi se duc după femei mult mai tinere ca ei.


Nu sînt nici Kohl, nici Sarkozy, nici Putin. Îi cheamă Călin, Petre, Sebastian, Viorel, Relu, Teodor, Adrian. Că sînt miniştri, parlamentari sau "tineri" pensionari, bărbaţii politici îşi pierd minţile cînd e vorba de dragoste. Scenariul este aproape acelaşi: cunosc femei tinere, se îndrăgostesc, divorţează şi se mută cu iubitele fără a ţine cont de anii grei de căsnicie din spate sau de imaginea publică pe care şi-o şifonează. Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, bărbat trecut de 50 de ani, şi-a construit o imagine de vînător de fuste după ce i-a furat nevasta mult mai tînărului său fin, deputatul PD-L Cristian Boureanu. Încurcata poveste de dragoste a început când el şi soţia sa, pe care îi legau nu numai căsătoria, ci şi interese în afaceri, au cununat cuplul Irina şi Cristian Boureanu, acesta din urma fiind partener de afaceri cu Sebastian Vlădescu, dar şi coleg de partid. Irina şi Cristian s-au căsătorit în 2000 şi au făcut o fetiţă, iar Vlădescu şi soţia sa erau căsătoriţi de 20 de ani. Asta nu l-a împiedicat pe fostul ministru să-i facă avansuri finei sale pe care a făcut-o să se îndrăgostească de el, iar peste patru ani să divorţeze de deputat. Povestea nu s-a terminat însă aici. Vlădescu şi Irina s-au căsătorit, iar Boureanu a devenit duşmanul său politic, a trecut de la PNL la PD-L dîndu-se de partea lui Traian Băsescu. Căsnicia naşului cu fina nu a durat însă decît trei luni. Irina l-a părăsit pe Sebastian, iar acesta a făcut la un moment dat demersuri să se împace cu prima sa soţie, Carmen. Finul încornorat s-a căsătorit între timp cu modelul Valentina Pelinel.  


ATANASIU ŞI BIJBOACĂ. Un alt "Don Juan" liberal este şi fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu, care şi-a refăcut viaţa alături de juna Laura Bijboacă după 20 de ani de căsnicie şi un divorţ. Povestea de dragoste dintre cei doi a început în campania din 2004, cînd Atanasiu era preşedintele Consiliului Judeţean Alba, iar Laura, o tînără de 25 de ani, o simplă funcţionară cu doar şase ani mai mare decît fiica lui Atanasiu din prima căsătorie, care-i asigura traducerile cînd primea vreo delegaţie străină. Diferenţa de vîrstă dintre cei doi este de 20 de ani. După ce el a ajuns ministru ea l-a urmat la Bucureşti ca secretară. Relaţia extraprofesională dintre ministru şi secretară a intrat în atenţia presei în primăvara lui 2005, cînd, încercînd să iasă din situaţia delicată, Laura s-a transferat de la Ministerul Apărării la Guvern, în cadrul Direcţiei de Relaţii Internaţioanle. Atanasiu s-a mişcat repede şi la un an de la începutul idilei era divorţat de fosta nevastă Maria şi căsătorit cu Laura. Anul trecut celor doi li s-a născut primul copil.


ADRIAN ŞI SOPRANA. Şi pe fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu l-a lovit iubirea cînd se aştepta mai puţin. A cunoscut-o pe Alexandra Coman la o recepţie în iunie 2003. Ea are 29 de ani, el 41. El era însurat, ea cunoscută mai mult în străintate decît în ţară. A locuit foarte multă vreme la Viena şi a cîntat pe aceeaşi scenă cu Jose Carreras şi Placido Domingo, gurile rele spunînd că ar fi fost chiar iubita acestuia din urmă. În primul an, Alexandra şi Adrian s-au văzut rar, după care au decis să se mute împreună. Între timp au decis să-şi oficializeze relaţia şi, potrivit zvonurilor de ultimă oră, viitoarea doamnă Cioroianu aşteaptă şi un copil. Se pare că naşul de cununie va fi chiar premierul Tăriceanu. Ei şi-au propus iniţial să facă nunta la 14 iunie, dar, din motiv de turul doi la locale, au fost nevoiţi să o amîne pentru 5 iulie. Adrian Cioroianu trebuie să-şi rezolve şi problemele cu fosta soţie, Luminiţa, care a cerut în instanţă o pensie mai mare pentru băiatul lor.


ŞI TU, PETRICĂ? Fostul premier Petre Roman a făcut anul trecut să curgă rîuri de cerneală despre viaţa sa privată. După o căsnice de 35 de ani cu Mioara, Petre Roman a părăsit domiciliul conjugal, înamorîndu-se de Silvia Chifiriuc, o cîntăreaţă mai tînără decît el cu 26 de ani. În februarie anul trecut, Mioara Roman a intentat divorţ, după ce Petre s-a mutat de acasă, pentru că soţul său "a fost mai rece cu familia în ultimul an" şi bănuind că acesta avea o altă relaţie. "De exemplu, în primele două zile de Crăciun a fost plecat la munte", povestea Mioara Roman. Formau unul dintre cele mai invidiate cupluri de pe scena politică, însă iubirea s-a transformat în indiferenţă, certurile dintre cei doi fiind un subiect de prima pagină a tabloidelor, dar şi a emisiunilor mondene. După ce s-a despărţit de soţie şi s-a declarat fericit de alegerea făcută, cunoscutul politician a fost văzut din ce în ce mai des împreună cu Silvia Chifiriuc, cei doi mutîndu-se împreună. Nu s-au mai ascuns nici de televiziune, nici de presa mondenă. Ba chiar nu s-au dat înlături să participe la emisiunea "Dansez pentru tine". Presa a scris şi că Petre Roman (62 de ani) şi Silvia Chifiriuc (36 de ani) îşi doresc foarte mult  să aibă un copil.


TĂRICEANU, LA A PATRA. O soţie cu 25 de ani mai tînără decât el şi-a ales şi actualul premier. Ioana Dinu şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au cunoscut pe Calea Victoriei în timpul unei manifestaţii organizate de Convenţia Democrată, cu puţin timp înainte de alegerile din 1996. Cei doi au spus "DA" în 2003 şi au împreună un copil de cinci ani şi jumătate, Mihai. Premierul nu se află la prima experienţă de acest fel, el aflându-se la a patra căsătorie şi avînd deja un copil. Prima soţie s-a pierdut în "negura timpului", fugind în ţări străine, iar celelalte două foste şi-au găsit fericirea aici în ţară. Într-un interviu, actuala doamnă Tăriceanu, notar şi preşedinte al Fundaţiei Copii Sănătoşi, declara că i-a plăcut mai mult viaţa ei de dinaintea numirii soţului în funcţia de premier al României.


CĂSĂTORIE LA VIENA. O doamnă mai tînără i-a cucerit inima şi deputatului liberal Relu Fenechiu. În mare secret, acesta s-a căsătorit în octombrie anul trecut cu Mariana Ivan, o interpretă de muzică populară din Abrud. Pe Mariana, fost funcţionar la primărie, liberalul a cunoscut-o la o dezbatere politică. Nunta a avut loc într-un castel la 60 de kilometri de Viena, la petrecerea fastuoasă invitaţii fiind rugaţi să poarte frac. Fenechiu era proaspăt divorţat. El s-a căsătorit prima dată în 1993 cu Liliana, fost model pe vremea lui Ceauşescu, cu care are şi un copil. "Relu este extrem de îndrăgostit. Pare o căsătorie rapidă, în pripă, dar Relu o iubeşte nespus. Mariana este o fată frumoasă, care pur şi simplu l-a fermecat", povestea un apropiat al cuplului.  Un alt politician care a divorţat pentru a se căsători cu o tînără ziaristă a fost deputatul PSD Eugen Nicolicea. Cel mai recent caz este însă cel al senatorului PD-L Dorel Onaca, a cărui iubită ţinută în secret se pare că îi va naşte în iunie gemeni.  


Diferenţă de 35 de ani

O poveste de dragoste fierbinte au trăit şi trăiesc încă fostul primar general al Capitalei, Viorel Lis, şi Oana Ungureanu (foto), deşi între ei este o diferenţă de 35 de ani. Cînd a cunoscut-o pe Oana, Viorel avea 53 de ani şi era căsătorit. Ea avea 18 ani şi tocmai terminase liceul. Primarul a divorţat imediat de soţie şi s-a mutat cu absolventa, cu toate că gurile rele spuneau că fata era interesată doar material de edilul Capitalei. Relaţia dintre cei doi a depăşit vîrsta de 10 ani şi, anul trecut, "Vio" a cerut-o de nevastă pe Oana. La cei 63 de "anişori" pe care îi are acum, dorinţa cea mai mare a lui Viorel Lis este să-i dăruiască Oanei un copil.


×
Subiecte în articol: politic copil trecut casatorit