x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Siguranta alesilor, pe mana unei firmulite

Siguranta alesilor, pe mana unei firmulite

05 Aug 2004   •   00:00

Pentru al doilea an consecutiv, o firma din comuna Cornu obtine un contract important cu Camera Deputatilor. Obiectul contractului: repararea echipamentelor de control si a portilor detectoare de metale de la Palatul Parlamentului.

ANIELA

Camera Deputatilor a acordat un contract de 1,53 miliarde lei firmei Avsec Security Services SRL, cu sediul in comuna Cornu, pentru "executarea reparatiilor, reviziilor tehnice si reviziilor pentru certificarea securitatii radiologice la echipamente pentru control cu raze X si porti de detectie metale". Potrivit anuntului de achizitie publica, contractul de servicii a fost atribuit, la sfarsitul lunii iulie, in urma negocierii cu o singura sursa. Acest lucru este permis in cazul contractelor legate de siguranta nationala, aparare si ordine publica, conform ordonantei de urgenta referitoare la achizitiile publice, se justifica lipsa organizarii unei licitatii.

PRECEDENT. Firma din Cornu nu este la primul contract de acest fel, anul trecut, aceeasi firma primind acelasi contract, "pentru revizii si reparatii la aparatele de control cu raze X si portile de detectie metale", contra sumei de 2,25 miliarde lei, tot fara organizarea unei licitatii. Tot anul trecut, Avsec era singura societate din Romania care, alaturi de SRI, detinea autorizare pentru revizii si reparatii la sistemele de securitate. Contactata telefonic de Mediafax, patroana firmei, Luminita Georgescu, a confirmat primirea contractului, dar a spus ca nu este "dispusa" sa dea declaratii.

ANONIMI. Actionarii firmei Avsec sunt o profesoara de engleza din Cornu, Luminita Georgescu, de 50 de ani, si fiul ei, Daniel, de 24 de ani. Ei detin 60, respectiv 40 la suta din actiuni, capitalul social al firmei infiintate in 2000 fiind de doar 5 milioane de lei. Conform datelor de la Registrul Comertului, in 2002, firma a avut un singur angajat si o cifra de afaceri de 570 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: politic