x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Social-democraţii îi aleg miniştrii lui Dăncilă

Social-democraţii îi aleg miniştrii lui Dăncilă

de Adrian Ilie    |    22 Ian 2018   •   08:46
Social-democraţii îi aleg miniştrii lui Dăncilă
Sursa foto: LIVIU SOVA/AGERPRES FOTO

Comitetul Executiv Naţional al PSD se întruneşte de la ora 16 pentru a-i desemna pe miniştrii cu care va trebui să lucreze noul premier, Viorica Dăncilă. O parte dintre noii miniştri ar putea fi persoane care au mai activat în guvernele anterioare ale PSD, precum Ecaterina Andronescu, Eugen Teodorovici sau Răzvan Cuc.

 

Înainte de negocierile şi de analizele din Comitetul Executiv, există două certitudini pentru liderii PSD: nu se schimbă nimic la portofoliile controlate de către ALDE, iar miniştrii care l-au susţinut pe Mihai Tudose în încercarea sa de a restructura fostul cabinet trebuie să plece. Pentru a evita prelungirea discuţiilor, conducerea social-democrată va discuta componenţa cabinetului Dăncilă pornind de la configuraţia guvernului Tudose în care erau 28 de membri. Cea mai importantă decizia va trebui luată în ce priveşte postul de vicepremier care a fost deţinut până acum de către Marcel Ciolacu, un apropiat al fostului premier. La Transporturi, Felix Stroe ar putea fi schimbat cu Răzvan Cuc, tocmai cel pe care Stroe îl înlocuise în urmă cu doar câteva luni. Marius Nica, ministrul delegat pentru Fondurile Europene, şi-a dat deja demisia din Guvern, printre numele vehiculate ca înlocuitor fiind cel al fostului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici (foto). O altă variantă ar fi ca Teodorovici să fie instalat la Finanţe. Chiar dacă Teodorovici nu şi-a ascuns interesul faţă de o funcţie la Palatul Victoria, rămâne de văzut dacă Liviu Dragnea va trece peste criticile pe care acesta le-a adus guvernului PSD în ce priveşte politicile fiscal-bugetare. Un alt apropiat al lui Tudose, Lucian Romaşcanu, va părăsi şi el Guvernul, însă înlocuitorul său este incert. Chiar dacă nu au făcut parte din tabăra fostului premier, ar putea fi înlocuiţi şi miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii. Schimbarea lui Pop cu Ecaterina Andronescu este aproape sigură, iar Florian Bodog ar putea fi înlocuit la Sănătate cu Rodica Nassar, actualmente secretar de stat în acelaşi minister.

 

„Acolo unde partidul consideră că are nevoie de noi vom spune „da”. Orice om politic trebuie să fie onorat să fie într-o poziție publică în care să poată să facă pentru poporul său lucrurile bune. Eu zic că asta e abordarea corectă a fiecarui politician”  Eugen Teodorovici, senator PSD

×
Subiecte în articol: viorica dancila