x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj CCSB: USL ar câştiga Capitala cu 59%

Sondaj CCSB: USL ar câştiga Capitala cu 59%

de Monica Iordache Apostol    |    19 Iul 2011   •   21:00
Sondaj CCSB: USL ar câştiga Capitala cu 59%

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 59% dintre bucu­resteni ar alege USL, iar 21% PDL. In ie­rarhie urmeaza Partidul Poporului, cu 9% din voturile exprimate, si PRM, cu 3% din voturi. UNPR nu ar aduna decat 1% din voturile bucurestenilor. Rezultatele sunt rele­vate de un sondaj CCSB, realizat in Bucuresti, in perioada 10-13 iulie 2011, la comanda Asociatiei ProDe­mo­cratia. Aproa­pe jumatate dintre bucuresteni au declarat insa ca nu merg la vot: 47% au spus ca nu vor merge sa-si exprime optiunea, 43% ca vor merge, iar 10% nu sunt in tara. Daca partidele care formeaza USL ar candida separat, sondajul arata ca PSD ar obtine 33% din voturile bucu­res­te­ni­lor, PNL 27%, iar PC 3%. In schimb, PDL ar obtine 20% din voturi, iar UNPR 1%.

Sondajul mai arata ca 62% dintre bucuresteni sunt impotriva reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei. La capitolul 'incredere', optiunea majoritatii bucurestenilor s-a indreptat catre Mugur Isarescu, in acesta avand incredere 59% din lo­cui­torii Capitalei. Sorin Oprescu se bucura si el de increderea a 56% dintre bucuresteni, urmat de Crin An­to­nescu (43%) si de Patriarhul Da­ni­el (41%). Victor Ponta este pe locul al cincilea, cu 37% incredere, iar pe­de­listul aflat pe locul cel mai inaintat in top este primarul Sectorului 3, Li­viu Negoita, bucurandu-se de incre­de­­rea a 28% dintre bucuresteni si aflat pe locul 12. Inaintea lui se afla primarul Sectorului 4, Cristian Po­pes­cu Piedone (35%), si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman (31%). Pe ultimul loc la capitolul incredere se afla ministrul Dezvol­tarii Regi­o­na­le, Elena Udrea.

58% dintre bucuresteni s-au de­cla­rat multumiti de activitatea Prima­ru­lui General, in timp ce 33% sunt ne­multumiti.

Intrebati cine gestio­neaza mai bine banii Capitalei, 38% spun ca Primaria Generala si 24% ca Primaria de sector. In schimb, intrebati cine rezolva mai bine problemele de sector, 55% su spus ca Primaria de sector, si numai 17% ca Primaria Ge­nerala.

×
Subiecte în articol: politica alegeri locale sondaj ccsb