x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj de opinie: USL ar obţine 62% la parlamentare, Crin Antonescu are cel mai bun scor ca preşedinte

Sondaj de opinie: USL ar obţine 62% la parlamentare, Crin Antonescu are cel mai bun scor ca preşedinte

21 Noi 2012   •   22:37
Sondaj de opinie: USL ar obţine 62% la parlamentare, Crin Antonescu are cel mai bun scor ca preşedinte

 Primul sondaj de opinie realizat de la începerea campaniei electoral, realizat de institutul Avangarde la comanda Newsin, arată că 62% dintre români ar vota cu USL dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. 

 
Alianţa România Dreaptă (ARD) ar obţine doar 15% potrivit sondajului, puţin mai mult decât partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, care ar obţine 14%.
 
Sondajul mai arată că UDMR ar putea să nu intre în Parlament, scorul cu care este creditată formaţiunea etnicilor maghiari fiind de 3%, sub pragul electoral. PRM ar obţine 2%, în vreme ce PNG ar primi 1%.
 
La întrebarea "Pe cine aţi vota pentru funcţia de preşedinte, dacă duminica viitoare ar fi alegeri", 37% l-au indicat pe Crin Antonescu, 16% pe Dan Diaconescu, 14% pe Victor Ponta, 9% pe Traian Băsescu, 5% pe Mihai Răzvan Ungureanu, 3% pe Vadim Tudor, 3% pe Gigi Becali şi 2% pe Mugur Isărescu. 
 
De asemenea, puşi să aleagă pentru această funcţie între Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu, două treimi, mai exact 68%, au răspuns că l-ar vota pe Crin Antonescu şi doar 32% pe Ungureanu.
 
Sondajul a fost efectuat în perioada 10- 19 noiembrie, pe un eşantion de 900 de persoane, cu o marjă de eroare de plus/minus 3,3%.

×