x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Răspunsul HALUCINANT al vicepreşedintelui Forţa Civică, Sorin Paler, candidat la europarlamentare (VIDEO)

Răspunsul HALUCINANT al vicepreşedintelui Forţa Civică, Sorin Paler, candidat la europarlamentare (VIDEO)

04 Feb 2014   •   17:54
Răspunsul HALUCINANT al vicepreşedintelui Forţa Civică, Sorin Paler, candidat la europarlamentare (VIDEO)

Sorin Paler, candidat la alegerile europarlamentare din parte Forţa Civică a afirmat, încercând să explice de ce dorește să participe la alegerile europarlamentare, că "ne aflăm în plin cutremur cosmogonic dat de conflictul dintre eroul arhaic şi mitul civilizator gramofonul", dorind să împiedice monopolul coaliţiei USL.

Sorin Paler este politician, regizor și scriitor. A intrat în politică în 1990, când s-a înscris în PNL, iar în mai 2013 a trecut la partidul Forța Civică. A publicat cinci volume, printre care și „Sentința hienei cu colți de cremene” despre care autorul spune că este „proză oarecum a absurdului, spre eseu filozofic”.

Lucrarea cuprinde șapte proze scurte și este dedicată soției sale, iar autorul și-a rezumat lucrarea descriind-o „proză oarecum a absurdului, spre eseu filozofic, explicat în imagini”. Evenimentul a fost prezentat de profesorul Ion Popescu-Topolog, care a descris lucrarea drept „carte de proză, dar nu orice fel de proză. Autorul a rămas consecvent metodei sale de proză, pe care și-a format-o din pasiunea pentru teatru și film. În fiecare proză apare imaginea în relief, din tehnica de film. Proza lui Sorin Paler trece în plan suprarealist, prin utilizarea tehnicii absurdului, întâlnită la James Joyce sau Samuel Beckett.”

Iată interviul:




×