x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SRI: Biroul Executiv a hotărât ca dialogul interinstituţional să se realizeze exclusiv prin Cabinetul Directorului

SRI: Biroul Executiv a hotărât ca dialogul interinstituţional să se realizeze exclusiv prin Cabinetul Directorului

28 Noi 2017   •   12:09
SRI: Biroul Executiv a hotărât ca dialogul interinstituţional să se realizeze exclusiv prin Cabinetul Directorului
Sursa foto: DIANA OROS

Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI a hotărât, în şedinţa de marţi, ca dialogul interinstituţional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului, informează un comunicat al Serviciului transmis AGERPRES. 

''Serviciul Român de Informaţii a luat act de declaraţia făcută în mass-media de către preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, domnul senator Claudiu Manda, privind posibila solicitare de demisie a unui ofiţer cu atribuţii administrative din cadrul SRI. (...) Pentru a elimina suspiciunile menţionate de preşedintele comisiei, domnul Claudiu Manda, în ceea ce priveşte corespondenţa între SRI şi comisie, Biroul Executiv a hotărât, în şedinţa de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituţional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului'', se arată în comunicat. 

Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicită tuturor membrilor comisiei parlamentare ''să nu implice Serviciul în niciun fel de joc politic" şi îşi manifestă totodată "determinarea de a continua cooperarea corectă şi de bună credinţă în conformitate cu cadrul normativ care reglementează relaţionarea interinstituţională''. 

Reacţia vine după ce preşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a anunţat că este posibil să solicite demisia lui Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar de general al Serviciului Român de Informaţii. 

''O să discutăm şi o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei şi lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuţie cu o parte dintre cei care au prezentat în spaţiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă şi le vor confirma ca mărturie în faţa comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar de general al Serviciului Român de Informaţii", a precizat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei la Palatul Parlamentului. AGERPRES

×