x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

17 Noi 2005   •   00:00

Greve - Schimb de replici PSD-PNL

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a respins, ieri acuzatiile liberalului Puiu Hasotti potrivit carora PSD este implicat in protestele sindicale, sustinand ca sunt "acuzatii gratuite, care nu pot fi sustinute cu nimic serios". "Si noi, cand eram la putere, aveam tentatia sa spunem acelasi lucru. Cred ca cel mai bine pot sa spuna sindicalistii daca este cineva in spatele lor. Poate, eventual, cei de acasa de la ei, care nu mai pot sa traiasca din veniturile pe care le au", a mai spus Nastase. (Carmen Vintila)

Hunedoara / Un ex-lider PSD a trecut la PC

Fostul director al Companiei Minvest Deva, Daniel Andronache, s-a inscris in Partidul Conservator, dupa ce a facut parte, timp de aproape sase ani, din structurile de conducere ale PSD Hunedoara". In ultima perioada am fost dezamagit de PSD, pot spune chiar putin marginalizat, am simtit ca nu mai e nevoie de mine ca mai demult. Eu cred ca mai am multe de spus in politica si am multa putere de munca. Am ales sa parasesc PSD si m-am orientat spre Partidul Conservator", a declarat Andronache.

Palatul Victoria - Lobby pentru statut

Consiliul Minoritatilor Nationale, intrunit ieri la Palatul Victoria, a facut un apel la toate partidele politice sa sustina si sa adopte Legea privind statutul minoritatilor in forma prezentata de guvern, a anuntat secretarul de stat Marko Attila, citat de Mediafax. Reuniti in sedinta plenara, membrii Consiliului au condamnat "escaladarea discursului nationalist" in legatura cu proiectul legii privind Statutul minoritatilor si au semnalat ca aceasta abordare vizeaza toate minoritatile, nu numai cea maghiara. (Aniela Nine)

Parlament - Comisie pentru Codul Electoral

Liberalul Paul Pacuraru a anuntat ieri ca la solicitarea Guvernului va fi constituita o comisie speciala a Senatului si Camerei Deputatilor care sa elaboreze Codul electoral, prin reunirea si amendarea legilor existente in domeniu. El a precizat ca in cadrul acestei comisii, sistemul electoral poate fi schimbat prin introducerea votului uninominal, daca exista vointa politica in acest sens. Pe agenda Senatului, ca prima Camera sesizata, se afla 17 propuneri legislative pe aceasta tema, care isi vor urma procedura legislativa obisnuita daca aceste initiative nu vor fi retrase.

×
Subiecte în articol: politic