x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

31 Mai 2005   •   00:00


  • 1 iunie 2005
  • Parlament - Rapoartele TVR si SRR, respinse

    Comisiile de cultura din Senat si Camera Deputatilor, precum si cele de buget-finante au respins ieri rapoartele de activitate pe 2004 ale TVR si SRR, respectiv conturile de executie bugetara din acelasi an ale celor doua institutii. Presedintele TVR, Valentin Nicolau, a declarat ca decizia comisiilor este "o executie politica" si a acuzat "garnitura politica" aflata la putere de "disperare" pentru a pune mana pe televiziunea publica. "A fost un gest al unora dintre parlamentari care nu ajuta procesul democratic si nu consolideaza institutia", a spus, la randul sau, directorul SRR, Dragos Seuleanu. Respingerea rapoartelor de activitate ale TVR si SRR in plenul Parlamentului duce la demiterea Consiliilor de Administratie ale societatilor. (Carmen Vintila)

    Guvern - Intalniri cu liderii parlamentari

    Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu reprezentantii grupurilor parlamentare, pentru a analiza efectele votului negativ din Franta asupra Constitutiei Europene. Concluzia intrunirii a fost aceea ca este nevoie de intarirea colaborarii intre institutii pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Pentru atingerea acestui obiectiv, reprezentantii grupurilor parlamentare si cei ai Executivului au stabilit ca astfel de consultari sa aiba loc periodic. Rolul acestora va fi sa asigure o informare reciproca, iar Parlamentul sa primeasca "un flux sporit de informatii" de la MAE si MIE, astfel incat parlamentarii sa poata sustine prioritatile Romaniei in perioada urmatoare. (Aniela Nine)

    PNL-PD / Fuziunea ar provoca tensiuni

    Presedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricec, s-a aratat surprins de declaratia premierului Calin Popescu Tariceanu privind fuziunea PNL-PD. "Avem o Alianta care functioneaza foarte bine si un protocol care este valabil pana in 2008", a precizat Uricec. El l-a apostrofat pe primul-ministru ca a facut o asemenea declaratie importanta pentru viata politica din Romania fara sa se consulte cu partenerii din Alianta. "In mod normal, subiectul trebuia dezbatut in cadrul Consiliului National de Conducere al Aliantei D.A. (PNL-PD) si la nivelul organizatiilor locale si judetene si apoi sa se faca declaratii pe aceasta tema", a spus Uricec, adaugand ca "a ne gandi la fuziune acum inseamna a crea tensiuni mai mari sau mai mici intre organizatii". (Nicu Amuraritei)

    ×
    Subiecte în articol: politic