x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică STS: Informaţia că o înregistrare la 112 în cazul Colectiv ar fi fost obţinută de un ONG de la STS - neadevărată

STS: Informaţia că o înregistrare la 112 în cazul Colectiv ar fi fost obţinută de un ONG de la STS - neadevărată

19 Feb 2016   •   15:40
STS: Informaţia că o înregistrare la 112 în cazul Colectiv ar fi fost obţinută de un ONG de la STS - neadevărată
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat vineri că este "neadevărată" informaţia potrivit căreia înregistrarea unui apel la numărul unic de urgenţă 112 în cazul incendiului din clubul Colectiv ar fi fost obţinută, de la STS, de organizaţia nonguvernamentală "Colectiv pentru viitor".

Într-un comunicat transmis vineri AGERPRES, STS a subliniat că, potrivit legii, toate înregistrările convorbirilor prin 112 în cazul incendiului din clubul Colectiv au fost puse la dispoziţia Parchetului.

"Două persoane fizice au solicitat şi au primit, conform prevederilor legale, înregistrările convorbirilor prin numărul unic de urgenţă făcute separat, în nume personal. Aceste persoane au apelat sistemul 112 pentru anunţarea incendiului", a indicat sursa citată.

Potrivit comunicatului, operatoarele Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au acţionat conform procedurilor (publicate şi pe website-ul oficial www.112.ro) şi au transferat apelul imediat, simultan, către toate agenţiile de urgenţă competente în soluţionarea cazului.

×