x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu a anunțat când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Tăriceanu a anunțat când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

23 Iun 2020   •   13:28
Tăriceanu a anunțat când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă la începutul lunii septembrie, a declarat, marți, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El spune că viitorul Executiv va avea o singură misiune - organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare.

 

”Moțiunea întârzie să apară, pentru că în discuțiile pe care le-am avut cu președinții Ciolacu și Ponta am convenit că nu e oportun să depune moțiunea de cenzură în perioada stări de alertă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care credem că PNL, tot timpul, trage de timp pentru a evita depunerea unei moțiuni. La toamnă acest lucru nu mai poate fi evitat. Această politică este străvezie și pentru noi. PNL încearcă să-și acopere gafele, să-și acopere erodarea permanentă pe care o are în plan politic cu prelungirea acestei stări de alertă. Nu cred că starea de alertă va putea fi prelungită la infinit. Deci planurile lor… Sigur că pot găsi o portiță, dar la toamnă nu se mai poate întârzia cu depunerea moțiunii de cenzură dincolo de 1 septembrie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El mai spune că misiunea viitorului guvern va fi organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare.

”Nu văd necesar un politic, ci văd necesar să aibă o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare. Nu aș merge pe guvern de uniune națională, pentru că negocierile sunt extrem de anevoioase. Nu aș merge pe un guvern politic”, a conchis liderul ALDE.

Și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus recent că o moțiune de cenzură va fi depusă ”a doua zi după terminarea stării de alertă”.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu