x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Cele mai multe centre de testare sunt de stat și se testează doar cei internați

Tăriceanu: Cele mai multe centre de testare sunt de stat și se testează doar cei internați

13 Iul 2020   •   23:46
Tăriceanu: Cele mai multe centre de testare sunt de stat și se testează doar cei internați
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține, referitor la situația românilor care vor să plece în vacanță și trebuie să se testeze, că există 113 de centre unde oamenii pot afla dacă au COVID-19 sau nu. Cele mai multe astfel de centre sunt de stat și se testează doar persoanele internate.

„Guvernanți incompetenți, când o să încetați să vă mai bateți joc de români? Ați afișat pe site-ul Ministerului Sănătății 113 centre de testare unde românii care pleacă în concediu își pot face testele. Cele mai multe dintre aceste centre (adică aproximativ 100!) sunt de stat și acolo nu se fac teste decât pentru cei internați! Voi știați lucrul ăsta, deci de ce puneți oamenii pe drumuri? Doar ca să vă faceți că munciți?”, a scris, luni seara, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Ministerul Sănătății a publicat, duminică, lista centrelor din țară unde românii pot face testul molecular fără de care nu pot intra în Grecia.

Ministerul Sănătății a transmis, sâmbătă, lista completă a centrelor de testare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Lista a făcută publică pe pagina de web, pe www.ms.ro, și conține adresele și numerele de telefon ale acestora.

Este vorba de centre publice, respectiv spitale și Direcții de Sănătate Publică, precum și de centre private.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu